Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών

Ο σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πολύ συχνά εκδηλώνεται και στην Ελλάδα. Οι περισσότεροι σεισμοί που συμβαίνουν στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.

Το σχολείο μας, στα πλαίσια της ενημέρωσης των μαθητών και των μαθητριών μας, πραγματοποίησε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 την  προβλεπόμενη άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Προηγήθηκε ενημέρωση των μαθητών και μαθητριών για το φαινόμενο του σεισμού και των άλλων φυσικών καταστροφών, καθώς και για τις ενέργειες κατά τη διάρκεια του σεισμού αλλά και για τον τρόπο εκκένωσης του σχολικού κτιρίου μετά το πέρας του.

Η άσκηση ξεκίνησε στις 09:25 το πρωί. Όλοι οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών.  Προφυλάχτηκαν αρχικά και αμέσως μετά εκκένωσαν το κτήριο σε ελάχιστο χρόνο, για να συγκεντρωθούν στην αυλή, όπως θα έκαναν και σε περίπτωση πραγματικού σεισμού.

Εδώ θα βρείτε ενδιαφέρουσες πληροφορίες

http://www.oasp.gr/inform/students