ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ίσως έχετε αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύει ένα μάθημα σχετικά με το θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση στις 27 Νοεμβρίου,απαντάμε ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής μπορεί να προσφέρει πολλά και σημαντικά ωφέλη στα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι!

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Την Τρίτη 26-11-2019, οι μαθητές και μαθήτριες του Δ1 και Δ2,συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων,επισκέφθηκαν το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.
Σε ένα ιστορικό για την ύδρευση της πόλης κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή των Σφαγείων, το παλιό Κεντρικό Αντλιοστάσιο του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης (σήμερα Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.), στεγάζεται το Μουσείο Ύδρευσης. Το συγκρότημα κατασκευάστηκε στα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΕΙΣΜΟ

O σεισμός είναι ένα φυσικό φαινόμενο που πλήττει συχνά την Ελλάδα και άλλες χώρες του πλανήτη. Οι περισσότεροι σεισμοί που γεννιούνται στη χώρα μας δεν προκαλούν ιδιαίτερα προβλήματα, ωστόσο μερικοί είναι πολύ ισχυροί και έχουν επιπτώσεις στον άνθρωπο και στο δομημένο περιβάλλον.
Στην προσπάθειά μας να αντιμετωπίσουμε έναν ενδεχόμενο σεισμό, πραγματοποιήσαμε ως σχολείο άσκηση

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Την Τετάρτη 30-10-2019, οι μαθητές και μαθήτριες της Γ’ και Δ’  Τάξης του Σχολείου μας  παρακολούθησαν Κουκλοθέατρο στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου, με θέμα:

ΝΕΡΟ-ΣΥΣΤΑΣΗ-ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ