ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟ -ΣΤ1 & ΣΤ2

Την Τρίτη 3-3-2020, οι μαθητές και μαθήτριες του ΣΤ1 και ΣΤ2, με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών τους, επισκέφθηκαν το Παγοδρόμιο, στη στροφή Ωραιοκάστρου. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την όμορφη εμπειρία τους, και επέστρεψαν ευχαριστημένα!

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΥΣ ΗΡΩΕΣ»

Την Πέμπτη, 20-2-2020, οι μαθητές και μαθήτριες του Β1 και Β2, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, επισκέφθηκαν τους «Μικρούς ήρωες» , και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Από το σιτάρι στο ψωμί».

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την Πέμπτη  13-2-2020, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων του Σχολείου, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, επισκέφθηκαν το θέατρο Ολύμπιον, και παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση ‘Το γαλάζιο Πουλί».

«Το Γαλάζιο Πουλί» το συμβολικό θεατρικό έργο του Μωρίς Μαίτερλινγκ, μας μεταφέρει στον παραμυθένιο και μαγικό κόσμο των παιδικών ονείρων και των μυστικών της φύσης.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ-Δ1,Δ2

Την Παρασκευή, 17-1-2020, οι μαθητές και μαθήτριες του Δ1 και Δ2, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Καλαμαριάς. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, από τον υπεύθυνο του Προγράμματος, καθώς και να κυκλοφορήσουν  μέσα στο πάρκο, ως πεζοί, με ποδήλατα, και με μικρά αυτοκίνητα. Ελπίζουμε

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ Α.Π.Θ.-Ε΄,ΣΤ΄

Την Παρασκευή 17-1-20, οι μαθητές και μαθήτριες  της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης, με τη συνοδεία των δασκάλων τους και της δασκάλας  της Μουσικής, παρακολούθησαν Συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.  Τίτλος του έργου: «Πλανήτες»

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Την Δευτέρα 23-12-2019, οι μαθητές και μαθήτριες όλων των τμημάτων, με τη συνοδεία των δασκάλων τους, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Δαίδαλος και Ίκαρος» στο Ράδιο Σίτυ.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν από την μαγευτική παράσταση,τις ωραίες ερμηνείες,τα υπέροχα κοστούμια!

 

ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,
ίσως έχετε αναρωτηθεί σε τι χρησιμεύει ένα μάθημα σχετικά με το θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου στην Εκπαίδευση στις 27 Νοεμβρίου,απαντάμε ότι το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής μπορεί να προσφέρει πολλά και σημαντικά ωφέλη στα παιδιά, μέσα από το παιχνίδι!

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Την Τρίτη 26-11-2019, οι μαθητές και μαθήτριες του Δ1 και Δ2,συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς των τμημάτων,επισκέφθηκαν το Μουσείο Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.
Σε ένα ιστορικό για την ύδρευση της πόλης κτιριακό συγκρότημα στην περιοχή των Σφαγείων, το παλιό Κεντρικό Αντλιοστάσιο του άλλοτε Οργανισμού Υδρεύσεως Θεσσαλονίκης (σήμερα Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.), στεγάζεται το Μουσείο Ύδρευσης. Το συγκρότημα κατασκευάστηκε στα

 » Διαβάστε όλο το άρθρο