Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Η 22η Μαρτίου κάθε έτους αναφέρεται ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Είναι αφιερωμένη στην ανάληψη δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης γύρω από την επάρκεια και τις χρήσεις του νερού. Με αυτόν τον τρόπο παίρνει «σάρκα και οστά» ο Στόχος 6 της ΑΤΖΕΝΤΑ 2030.

Σήμερα, 1,8 δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πόσιμο νερό από πηγή που έχει μολυνθεί

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Το Δέλτα του Έβρου

Ο Kostas Gur από τον Έβρο σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, δημιούργησε ένα βίντεο για τη φυσική ομορφιά του τόπου.
Το βίντεο διακρίθηκε στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ για τα Φιλμ μέσω Drone στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος τόπος αποτυπώνεται σε εναέριο

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Ο σχολικό μας κήπος

Εικόνα17Η Α1 τάξη ασχολήθηκε με τον σχολικό κήπο φυτεύοντας αρωματικά και καλλωπιστικά φυτά. Η ενασχόληση των μαθητών με το σχολικό κήπο, τους έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουν διαφορετικά είδη  φυτών, τα στάδια φύτευσης και ανάπτυξης και τους παράγοντες από τους οποίους εξαρτάται η ανάπτυξή τους.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Let’s do it Greece 2016

Τη Δευτέρα 18 Απριλίου οι μαθητές των τάξεων Δ΄-Ε΄-Στ’  οργάνωσαν και πραγματοποίησαν καθαρισμό στο δάσος Κουρί.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Εθελοντικής Δράσης «Let’s Do It Greece 2016», στην οποία χιλιάδες πολίτες από κάθε μεριά του πλανήτη, καθαρίζουν τις

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΚΑΠΑΚΙΑ

DSC02Οι μαθητές του Σχολείου μας αποφάσισαν να συλλέξουν καπάκια τα οποία θα δοθούν για ανακύκλωση και με τα χρήματα θα αγοραστούν αναπηρικά αμαξίδια.

Την πρωτοβουλία πήραν οι μαθητές/τριες της Στ΄ τάξης και την πρότειναν στο  » Διαβάστε όλο το άρθρο

Έκθεση δραστηριοτήτων για το Αειφόρο Σχολείο

DSC01925To 1o Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε φέτος για πρώτη φορά, στο πρόγραμμα ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Όλοι νοιαζόμαστε, όλοι συμμετέχουμε.

Το πρόγραμμα που έχει διάρκεια 2 χρόνια, συντονίζεται από το Συμβούλιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Γιορτή μεταξοσκώληκα

ethnikodiktyometaxiΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά το 1ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε στο Εθνικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Το μετάξι» που συντονίζει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Σουφλίου. Στόχος του προγράμματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τον μεταξοσκώληκα και το μετάξι και να κατανοήσουν την αξία

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Η συμμετοχή της Στ΄1 τάξης στο Διαγωνισμό U4energy

Οι μαθητές/τριες της Στ1 τάξης συμμμετείχαν στον ευρωπαϊκό διαγωνιαμό U4energy στην κατηγορία της «Καλύτερης εκστρατείας ενημέρωσης και αφύπνισης για την ενεργειακή αποδοτικότητα«. » Διαβάστε όλο το άρθρο

Χελιδονίσματα 2012

Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καλεί όλους τους φίλους των πουλιών να συμμετέχουν στην  Ανοιξιάτική εκδήλωση  «Χελιδονίσματα 2012» για να υποδεχτούμε όλοι μαζί την Άνοιξη και τους προάγγελους της τα χελιδόνια, με τον πιο δημιουργικό τρόπο:

 » Διαβάστε όλο το άρθρο

Το παραμύθι… της ανακύκλωσης

Δείτε μια φανταστική ιστορία για την πραγματική αξία της ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Το microsite www.deneinaiparamithi.gr της εταιρίας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. απέσπασε στα Εrmis Awards 2010 – το βραβείο Εrmis Gold στην ενότητα Web – κατηγορία Websites.

 » Διαβάστε όλο το άρθρο