Ανακοίνωση

Την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017 το σχολείο δεν θα λειτουργήσει λόγω της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και της εορτής του πολιούχου της πόλης, του Αγίου Δημητρίου.
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου στις 9.00 π.μ. θα γίνει η σχολική γιορτή στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει.
Το Σάββατο 28 Οκτωβρίου οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 9.30 π.μ. για να παραστούν στη Δοξολογία που θα τελεστεί στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που θα πάρουν μέρος στην παρέλαση θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 10.15 π.μ.

Ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε τις ημέρες και τις ώρες που θα γίνουν οι ενημερωτικές συναντήσεις από τους/τις  δασκάλους/δασκάλες των παρακάτω τμημάτων:

Δεύτερη τάξη (Β1), Όλγα Ρουμελιώτου , Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:00

Δεύτερη τάξη (Β2), Τάσος Κώστογλου , Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:00

Τρίτη τάξη (Γ2), Αθηνά Καραγκούνη, Τετάρτη  4/10/2017, ώρα 19:00

Πέμπτη τάξη (Ε1), Έλσα Αγγελακίδου, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:30

Πέμπτη τάξη (Ε2), Τσελεμπής Γιώργος, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 18:30

Έκτη τάξη (ΣΤ1), Παντελής Τερεζάκης, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 19:00

Έκτη τάξη (ΣΤ2), Ράνια Σαλονικίδου, Τετάρτη 4/10/2017, ώρα 19:00

Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Οι γονείς των μαθητών/μαθητριών της έκτης τάξης καλούνται την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 18:30, να παραβρεθούν στην ενημέρωση που θα γίνει σχετικά με την εκδρομή στην Αθήνα.

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Οι μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων και των λυκείων με αφορμή την 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού θα λάβουν μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες που θα πραγματοποιηθούν εντός του σχολικού ωραρίου.

«ΑΘΛΟΥΜΑΙ -ΧΑΡΑΖΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», είναι το σύνθημα της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να συμμετάσχουν σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις και δραστηριότητες εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.

Στο πλαίσιο αυτό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασβεστοχωρίου έχει προγραμματίσει μια σειρά από αθλοπαιδιές που σκοπό έχουν  τη σωματική άσκηση, την άμιλλα και τη ψυχαγωγία των μαθητών και μαθητριών του, αλλά και  να τους/τις φέρουν σε επαφή με ενδιαφέροντα ομαδικά και ατομικά αθλήματα.

Για την υλοποίηση των παραπάνω αθλοπαιδιών η ΧΑΝ Ασβεστοχωρίου προσφέρει, αφιλοκερδώς, το ειδικευμένο της προπονητικό προσωπικό αλλά και τις εγκαταστάσεις της, ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριές της Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξης να πάρουν μέρος στις εξής αθλητικές δραστηριότητες:

 • Βasket με υπεύθυνους τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής και Προπονητές Basket κ. Σερέτη Νίκο και κ. Χαραλαμπίδη Βασίλη
 • Tae Kwon Do με υπεύθυνο τον Ομοσπονδιακό Προπονητή TWD κ. Ουζούνη Γιάννη
 • Volley με υπεύθυνο τον Προπονητή Volley κ. Θεοδόση Άλεξ
 • Μπαλέτο με την κ. Μιχαήλ Ναταλία

Στο προαύλιο του σχολείου μας οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα γνωρίσουν το Badminton, την αναρρίχηση-καταρρίχηση, την τοξοβολία και το πιγκ πογκ. Τον συντονισμό των παραπάνω αθλητικών δραστηριοτήτων θα έχουν:

 • Ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Badminton κ. Χαλάτσογλου Ιωάννης
 • Οι καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ. Διαννή Μαρία και Πασχάλη Μαρίνα, Badminton- Αναρρίχηση-Καταρρίχηση-Πιγκ-Πογκ
 • Οι δάσκαλοι κ. Κουνελάκης Κώστας και κ. Κώστογλου Τάσος, Αναρρίχηση-Καταρρίχηση
 • Ο δάσκαλος κ. Τσελεμπής Γιώργος, Τοξοβολία

Ενημέρωση για θέματα αγωγής και προόδου των μαθητών και μαθητριών

 

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε τις ημέρες και ώρες που θα γίνουν οι ενημερωτικές συναντήσεις από τους δασκάλους/δασκάλες των παρακάτω τμημάτων:

 • Τρίτη τάξη (Γ1), Δημήτρης Παπαδάκης, Τρίτη 26/9/2017, ώρα 17:00
 • Πρώτη τάξη (Α1 και Α2), Γεωργία Καπλάνη και Ευγενία Τσόκου, Τετάρτη 27/9/2017, ώρα 18:00
 • Τετάρτη τάξη (Δ1), Κώστας Κουνελάκης, Τετάρτη 27/9/2017, ώρα 17:3
 • Τετάρτη τάξη (Δ2), Μαρία Αναστασιάδου, Τετάρτη 27/9/2017, ώρα 17:30

Για τα υπόλοιπα τμήματα θα ενημερωθείτε προσεχώς.

Ν.Λύτρας

 

Διακρίσεις μαθητών και μαθητριών του Σχολείου μας

Αποτελέσματα του Διαγωνισμού της ΕΜΕ  «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» 2017

Η απονομή των βραβείων και επαίνων θα γίνει την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017 στην Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στις 10:30 θα βραβευθούν οι παρακάτω αποφοιτήσαντες μαθητές και μαθήτρια του Σχολείου μας:

Α΄ Βραβείο-Κωτσαλίδου Χριστίνα

Β΄ Βραβείο-Δουγαλής Ιωάννης

Γ΄ Βραβείο-Καλπακίδης Ηλίας-Γεώργιος

Στις 13:30 θα βραβευθεί ο παρακάτω μαθητής της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας:

Έπαινος-Κοκάλας Αλέξανδρος

Το Διδακτικό Προσωπικό και η Διεύθυνση του Σχολείου εκφράζουν τα θερμά συγχαρητήριά τους σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες που διακρίθηκαν.

 

ΕΜΕ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ <emethes2@gmail.com>

 

 

http://omikrosefkleidis.blogspot.gr/

 

Hellenic Mathematical Society

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 51

Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 285377 Fax: 2310 285377

email: emethes@otenet.gr

http://www.emethes.gr

Ολοήμερο Πρόγραμμα Ενιαίου τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Μετά από την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας του ολοήμερου προγράμματος διαπιστώθηκε, ότι μαθητές και μαθήτριες που είχαν εγγραφεί τον περασμένο Μάιο, δεν έχουν φοιτήσει ακόμη σε αυτό. Για τον παραπάνω λόγο, παραθέτουμε προς ενημέρωσή σας τις προϋποθέσεις που τίθενται για την συνέχιση της φοίτησης όσων έχουν εγγραφεί στο παραπάνω πρόγραμμα.

 1. Η φοίτηση των μαθητών που εγγράφονται στο ολοήμερο πρόγραμμα είναι υποχρεωτική.
 2. Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος Πρωινής Ζώνης( 7:00-8:00) μαθητών είναι οι 10 μαθητές. Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα.
 3. Εντός του πρώτου πενθημέρου κάθε μήνα, με ευθύνη του Διευθυντή της σχολικής μονάδας, συντάσσεται και αποστέλλεται στην οικεία Διεύθυνση αναλυτική κατάσταση φοιτώντων μαθητών στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, η οποία κοινοποιείται και στον οικείο Σχολικό Σύμβουλο. Η φοίτηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος διακόπτεται όταν ο μαθητής συμπληρώσει 15 συνεχόμενες απουσίες οι οποίες δε δικαιολογούνται από ιατρική γνωμάτευση, όταν ο γονέας ή κηδεμόνας του ζητήσει την διακοπή της φοίτησης με γραπτή αίτησή του ή όταν ο γονέας ή κηδεμόνας δεν επικαιροποιήσει την εγγραφή του μαθητή κατά το 2o 15νθήμερο του Νοεμβρίου και το 1o 15νθημερο του Φεβρουαρίου.
 4. Η δηλωθείσα ώρα ενδιάμεσης αποχώρησης παραμένει η ίδια, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
 5. Ενδιάμεση αποχώρηση των μαθητών μπορεί να γίνεται μετά το τέλος της 2ης ώρας του ολοήμερου προγράμματος (15.00), εφόσον έχει κατατεθεί σχετική υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων.
 6. Στην περίπτωση που ο αριθμός των φοιτώντων μαθητών στο/α ολοήμερο/α τμήμα/τα καθώς και στο τμήμα Πρόωρης Υποδοχής κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους δεν πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις, τότε αναστέλλεται η λειτουργία του με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ύστερα από σχετική εισήγηση του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου.
 7. Σε περίπτωση υποβολής εκπρόθεσμης αίτησης εγγραφής στο Ολοήμερο Πρόγραμμα των σχολικών μονάδων, μετά τις 12 Ιουνίου 2017, απαιτείται η γραπτή έγκριση του οικείου Διευθυντή Π.Ε. και μόνο για λόγους που κρίνονται ιδιαίτερα σοβαροί.

Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση-Αποχώρηση-Ασφάλεια μαθητών

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με θέματα, που ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα 79/01-8-2017 και σχετίζονται με την προσεύλευση, αποχώρηση και ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών.

       Άρθρο 18

     Έναρξη Ημερήσιου Προγράμματος Προσέλευση – Αποχώρηση μαθητών Ασφάλεια μαθητών

     Β. Δημοτικά

 1. Το καθημερινό ημερήσιο σχολικό πρόγραμμα αρχίζει με την προσέλευση των μαθητών στο χώρο του σχολείου την ώρα που προβλέπεται στο Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Στο Δημοτικό Σχολείο οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί εφημερίας υποδέχονται τους μαθητές στην είσοδο του σχολείου και οι γονείς-συνοδοί αποχωρούν. Κατά τη διάρκεια του χρόνου της προσέλευσης των μαθητών δεν παρευρίσκεται χωρίς άδεια στο χώρο του σχολείου κανείς εκτός των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

……………………………………..

 1. Με σκοπό να εξασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και να αποτρέπεται η αναίτια είσοδος και έξοδος αυτών από τον προαύλιο χώρο του σχολείου, καθώς και η είσοδος ατόμων που ουδεμία σχέση έχουν με τη λειτουργία του, οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών ή Προϊσταμένων των δημοτικών σχολείων. Κανένα άτομο πλην των εκπαιδευτικών δε μπορεί να παραμένει εντός του σχολικού χώρου κατά τη διάρκεια λειτουργίας της σχολικής μονάδας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ανεξάρτητα αν τους έχει διατεθεί ή όχι ειδικός χώρος για τις συνεδριάσεις τους.

Σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας τις παραπάνω διατάξεις, έτσι ώστε να συμβάλετε αποτελεσματικά στο έργο που επωμίζονται οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου, αναφορικά με την ασφάλεια των παιδιών σας.

                                                                                                                                 Ο Διευθυντής

                                                                                                                              Νικόλαος Λύτρας