Βράβευση του σχολείου μας.

Βράβευση Ψηφιακού Διδακτικού Σεναρίου στο Δημοτικό Σχ. Ασβεστόπετρας

Το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο με τίτλο: «ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΗ ΑΔΕΡΦΗ ΜΑΣ» βραβεύτηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στην αίθουσα «JacquelinedeRomilly» της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Το Ψηφιακό Διδακτικό Σενάριο το οποίο είχε υποβληθεί στην Πλατφόρμα «Αίσωπος», ύστερα από αξιολόγηση, χαρακτηρίστηκε ως Βέλτιστο για το γνωστικό αντικείμενο «Ελληνικός Πολιτισμός» και βραβεύτηκε στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών ∆ράσεων (ΕΥΕ Ε∆) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (ΥΠ.Π.Ε.Θ.) και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής(Ι.Ε.Π.)
Μέσα από αυτό επιχειρήθηκε η προσέγγιση του ποιήματος του Ιωάννη Πολέμη”Μπροστά στις Καρυάτιδες” το οποίο βρίσκεται στο Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων της Ε΄-ΣΤ΄ τάξης με τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης του Gardner.

Αξιοποιώντας το ποίημα, οι μαθητές/τριεςτης Ε΄-ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχ. Ασβεστόπετρας ξετύλιξαν τη λαϊκή παράδοση και το πολιτισμό μας με τις 9 νοημοσύνες του Gardner. Επίσης με την αξιοποίηση των μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μας, διδάχτηκαν στοιχεία της γλωσσικής, μαθηματικής, μουσικής, χωρικής, κιναισθητικής, ενδοπροσωπικής, διαπροσωπικής, νατουρα-λιστικής και υπαρξιακής νοημοσύνης.
Για την υλοποίηση και ολοκλήρωση του σεναρίου οι μαθήτριες χρειάστηκε να φιλοξενηθούν στο χώρο του Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας.
Το ψηφιακό αλλά και «πραγματικό» διδακτικό σενάριο εμπνεύστηκε η εκπαιδευτικός Μάγκου Νατάσα και υλοποίησε με το Διευθυντή του σχολείου Ιωαννίδη Λουκά και τους εκπαιδευτικούς: Καλλιόπη Σαουλίδου, Κωνσταντίνο Γουτουχίδη, Βασιλική Νάκη, Νανά Μίγγου, Αφροδίτη Κέμου, Δημήτρη Μήτσου στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2014-15.

Μπροστά στις Καρυάτιδες, τις μαρμαρένιες κόρες,
σταθήκαμε θαυμάζοντας κι οι δυο μας ώρες κι ώρες.
Ακίνητα τα μάτια σου έδειχναν κάποια λύπη
για κείνη που μας έκλεψαν κι από τις άλλες λείπει
στην ξενιτιά, στη σκοτεινιά, στα πέρατα του κόσμου….