2/Θ Δημοτικό Σχολείο Άσπρου

Δημοτικό Σχολείο Άσπρου, Δήμος Παιονίας, Ν.Κιλκίς

6η Μαρτίου – Παγκόσμια ημέρα Κατά της Σχολικής Βίας

Μαρ 201518

Η σχολική μας μονάδα θέλοντας να ευαισθητοποιήσει το μαθητικό της δυναμικό για το συγκεκριμένο θέμα, πραγματοποίησε στις 6 Μαρτίου του 2015 τις εξής δράσεις :
1.Ομιλία από όλους τους εκπαιδευτικούς στις τάξεις τους για τον «Σχολικό Εκφοβισμό και την Σχολική Βία».
2.Προβολή σχετικής ταινίας στις μαθήτριες και στους μαθητές των Γ’-Δ’-Ε’ και Στ’ τάξεων της σχολικής μας μονάδας και στην συνέχεια ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τα παιδιά που μέσα από δημοκρατικό διάλογο, αντάλλαξαν απόψεις γύρω από το θέμα και οδηγήθηκαν σε τρόπους αντιμετώπισης ανάλογων συμπεριφορών, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους. Προβολή ταινίας ‘Τα μπλε γυαλιά’ του Γιάννη Κουφονίκου με τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αλέξάνδρειας Ημαθίας
3.Τα παιδιά των Γ’ και Δ’ τάξεων δημιούργησαν κατασκευή με θέμα «Όλοι είμαστε φίλοι» Κατασκευή των μας με γλωσσοπίεστρα και σφιχτά κρατημένα χέρια!
4.Οι μαθήτριες και οι μαθητές των Α και Β τάξεων συζήτησαν για τις μορφές του σχολικού εκφοβισμού και της σχολικής βίας, καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, μαζί με τους δασκάλους τους. Έπειτα επέλεξαν όποια μορφή ήθελαν και απεικόνισαν εικαστικά το συγκεκριμένο φαινόμενο, λέγοντας «ναι» στη φιλία και «όχι» στον εκφοβισμό-βία.
5.Τέλος όλες οι τάξεις εκφράστηκαν, τραγουδώντας, σχετικά κομμάτια για την φιλία, την αγάπη, την ενότητα, γιατί όλοι μαζί είμαστε «ένα», είμαστε ομάδα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων