Πανελλήνινα Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του Εκφοβισμού

 

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στο γήπεδο της Ασωπίας, στα πλαίσια των προγραμματισμένων δράσεων για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο με μεγάλες διαστάσεις και σοβαρές συνέπειες στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού και τη μαθησιακή διασικασία.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» περιγράφει την εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία ,  με σκοπό την επιβολή και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου μας παρουσίασαν σενάρια ενδοσχολικής βίας με τη μορφή σκετς, δείχνοντας και εξηγώντας τις διάφορες μορφές της βίας όπως η σωματική, ψυχολογική-συναισθηματική, η λεκτική αλλά και η ηλεκτρονική βία. Τα μικρότερα παιδιά, αφού διάβασαν την προηγούμενη μέρα τα βιβλία “Τα μπαλόνια της φιλίας” και “Η Μόνα σε καινούριο σχολείο”, έφτιαξαν τα δικά τους μπαλόνια με συνθήματα κατά της βίας και αφίσες, λέγοντας έτσι “ΟΧΙ” στη βία.

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τον σχολικό εκφοβισμό.

http://www.e-abc.eu/gr/sholikos-ekfovismos/