ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΩΝ

Το σχολείο των τεσσάρων εποχών

add901b4_large

Do, re, mi, try to sing like me

Σε αυτό το έργο οι μαθητές των 5 συνεργαζόμενων σχολείων πρότειναν τρία από τα αγαπημένα τους τραγούδια στη μητρική τους γλώσσα. Αφού άκουσαν προσεκτικά όλα τα προτεινόμενα τραγούδια έγινε μια ταυτόχρονη ψηφοφορία, μέσω τηλεδιάσκεψης, στην οποία επέλεξαν το αγαπημένο τους από κάθε χώρα.

Στη συνέχεια οι μαθητές βρήκαν τους στίχους, έκαναν μεταφράσεις, έμαθαν τα τραγούδια στα Εσθονικά, τα Φινλανδικά, τα Ισπανικά, τα Τουρκικά και τα Ελληνικά, τα χορογράφησαν και τα οπτικοποίησαν δημιουργώντας τα δικά τους βίντεοκλιπ.

Το συγκεκριμένο έργο είχε έναν πολύ ουσιαστικό αντίκτυπο σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας.

Αφενός, δόθηκε στα παιδιά η ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα project το οποίο τους έδινε την ευκαιρία να αναδείξουν τα ταλέντα και τις ιδέες τους, να διαμορφώσουν τα ίδια το τελικό αποτέλεσμα, να είναι δημιουργοί και καλλιτέχνες, να εκφραστούν ελεύθερα, να χαρούν ,να διασκεδάσουν, να έρθουν όλοι τους πιο κοντά, να δεθούν ακόμη περισσότερο, να λειτουργήσουν ως μία ομάδα, παρά τις όποιες διαφορές τους (ηλικιακές, μαθησιακές, φυλετικές).

Αφετέρου, με αφορμή αυτό το έργο τα παιδιά έψαξαν από μόνα τους στο σπίτι και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών στο youtube πληροφορίες για τους καλλιτέχνες από τις άλλες χώρες, ακούσαμε και πολλά άλλα τραγούδια όλοι μαζί, γνωρίσαμε τη μουσική κουλτούρα και ένα σημαντικό τμήμα του πολιτισμού της Εσθονίας, της Ισπανίας, της Τουρκίας και της Φινλανδίας. Επιπροσθέτως, τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα τραγούδια και τα βιντεοκλίπ τους σε όλα τα μέλη της τοπικής κοινότητας στη γιορτή που έγινε στη λήξη του σχολικού έτους.

Τα βιντεοκλίπ που δημιούργησαν οι μαθητές του σχολείου μας βρίσκονται στα παρακάτω links:

https://www.youtube.com/watch?v=bylZdvgZPwE

https://www.youtube.com/watch?v=dryyUmtoxJU

https://www.youtube.com/watch?v=r8pPa2Bx710

https://www.youtube.com/watch?v=j-plTrdMN1g

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων