ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΩΝ

Το σχολείο των τεσσάρων εποχών

Mirror mirror on the wall, who’s the hero of the all?

Αυγ 20183

Σε αυτό το έργο οι μαθητές των πέντε συνεργαζόμενων σχολείων δημιούργησαν τις δικές τους διεθνικές «παραμυθοσαλάτες». Αφού κάθε χώρα πρότεινε πέντε χαρακτήρες από τη λογοτεχνία ή τη μυθολογία της και αφού αυτοί οι χαρακτήρες ανακατεύτηκαν μέσα από μια ηλεκτρονική κλήρωση, οι μαθητές ανέλαβαν με προκαθορισμένη – τυχαία σειρά να δημιουργήσουν δικές τους ιστορίες. Κάθε ομάδα μαθητών ξεκίνησε από ένα παραμύθι και κάθε φορά προσέθετε ένα ακόμη κομμάτι σε κάποια άλλο παραμύθι παίρνοντας αφορμή και έμπνευση από όσα είχαν γράψει οι προηγούμενες ομάδες από τις άλλες χώρες. Έτσι ολοκληρώθηκαν οι πέντε ιστορίες οι οποίες στη συνέχεια εικονογραφήθηκαν, έγιναν ηλεκτρονικά βιβλία και συγκεντρώθηκαν σε ένα κοινό e-book. Η δική μας ιστορία πήγε ένα βήμα παραπέρα. Έγινε θεατρικό έργο και παρουσιάστηκε στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Στην αρχή οι μαθητές συνεργάστηκαν προκειμένου να καταλήξουν στους 5 ήρωες τους οποίους θα πρότειναν αλλά και στο να συγκεντρώσουν πληροφορίες, να τις αξιολογήσουν και να βάλουν τις πιο σημαντικές στις παρουσιάσεις που ετοίμασαν για κάθε χαρακτήρα.

Κάθε σχολείο ανέλαβε να ξεκινήσει από μια ιστορία. Στη συνέχεια, με προκαθορισμένη σειρά, οι ιστορίες μεταφράζονταν και συνεχίζονταν από τους μαθητές έτσι ώστε να δημιουργηθούν πέντε ολοκληρωμένα καινούρια παραμύθια.

Στη συνέχεια, κάθε σχολείο ανέλαβε να εικονογραφήσει το παραμύθι που είχε ξεκινήσει και να ανεβάσει τις ζωγραφιές σε έναν κοινό φάκελο. Οι ιστορίες περάστηκαν, μαζί με τις ζωγραφιές τους, στην εφαρμογή bookcreator μέσα από τα tablets των μαθητών και έτσι έγιναν 5 ηλεκτρονικά βιβλία.

Στο τέλος, τα παιδιά ανέβασαν την ολοκληρωμένη – ψηφιακή αφήγηση της ιστορίας τους σε έναν κοινό φάκελο με σκοπό να δημιουργηθεί το τελικό προϊόν του έργου, ένα ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό βιβλίο που περιλαμβάνει και τις 5 διεθνικές ιστορίες με την πλήρη εικονογράφησή τους και επιπρόσθετες πληροφορίες για την καθεμία.

Το κοινό βιβλίο με τις ιστορίες των παιδιών βρίσκεται σε αυτό το link:

https://en.calameo.com/read/00050888807fbdaa32c66

Η ιστορία που ξεκίνησαν και εικονογράφησαν οι μαθητές μας έγινε και βιντεάκι:

https://www.youtube.com/watch?v=C1uqqF9KyNQ

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα σχόλιαTop
 
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων