ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΩΝ

Το σχολείο των τεσσάρων εποχών

EU_flag-Erasmus_vect_POS
EU_flag-Erasmus_vect_POS

1ο Students camp Εσθονία

EU_flag-Erasmus_vect_POS

Από τις 23 μέχρι τις 27 Μαΐου, παιδιά και δάσκαλοι είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στην πρώτη μαθητική κατασκήνωση που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος Learn and share! (δράση ΚΑ2 Erasmus+) στο οποίο το σχολείο μας είναι εταίρος. Τα παιδιά κρατούσαν ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφαν τις σκέψεις, τις δράσεις και τα συναισθήματά τους. Θεωρήσαμε ότι η παρουσίαση αυτής της μοναδικής εμπειρίας έπρεπε να γίνει από τη δική τους ματιά οπότε όλα όσα ακολουθούν είναι από τα κείμενα τους….

1η μέρα

Η πρώτη μέρα στην κατασκήνωση ήταν φανταστική. Παίξαμε διάφορα παιχνίδια και κάναμε πολλές δραστηριότητες. Ξεκινήσαμε με ένα παιχνίδι από την Τουρκία. Κέρδισα ένα κοριτσάκι από τη Φινλανδία, αλλά δεν στεναχωρήθηκε. Το φαγητό είναι λίγο περίεργο, αλλά καλό. Τα απόγευμα χωριστήκαμε σε ομάδες και κάναμε πάρα πολλά. Το ωραιότερο ήταν η ισορροπία και το ότι βοήθησα την Ίσλα από την Τουρκία να κάνει μια διαδρομή με κλειστά τα μάτια. Όταν τελείωσε με αγκάλιασε και χοροπηδούσαμε. Χαίρομαι που είμαι με τους φίλους μου αλλά και που κάνω καινούριους φίλους. Ανυπομονώ για αύριο.

Κατερίνα

2η μέρα

Σήμερα είναι η 2η μέρα μας στην Εσθονία και περνάω φοβερά. Παίξαμε πολλά παιχνίδια και η ομάδα μου βγήκε πρώτη. Τα κατάφερα με τα αγγλικά αλλά και όταν δεν ξέραμε κάτι, βρίσκαμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε. Πήγαμε στη Lihula και έπρεπε να ανακαλύψουμε διάφορα σημεία της πόλης μέσα από ένα παιχνίδι στα tablets. Τα παιδιά από την Εσθονία μας βοήθησαν πάρα πολύ.

Το απόγευμα μαζευτήκαμε όλοι στο γήπεδο του μπάσκετ και μάθαμε χορούς. χορέψαμε όλοι, δάσκαλοι και παιδιά. Περάσαμε τέλεια! Εμείς τους δείξαμε τον σιγανό, αλλά όταν έγινε γρήγορος όλοι γελούσαν και διασκέδαζαν.

Μένουμε σε πολύ ωραία σπίτια. Ένα για τα κορίτσια και ένα για τα αγόρια. Η κυρία μας είναι υπεύθυνη για το δικό μας και χθες το βράδυ μαζευτήκαμε αρκετά κορίτσια και γνωριστήκαμε, γελάσαμε, ανταλλάξαμε λιχουδιές. Αυτή η εβδομάδα θα είναι η καλύτερη! Δε νομίζω να περάσω ποτέ τόσο ωραία. Αυτές τις μέρες τις περίμενα πολλούς μήνες. Νόμιζα πως δεν θα έρθουν ποτέ, αλλά τελικά είμαι στην Εσθονία!

Φωτεινή

3η μέρα

Σήμερα η μέρα ήταν εξίσου καλή, όπως και οι προηγούμενες, αλλά με κάποιες διαφορές. Δηλαδή, ξυπνήσαμε το πρωί, κάναμε την πρωινή μας γυμναστική, ως συνήθως, φάγαμε πρωινό και είχαμε μάθημα με τους δασκάλους της Εσθονίας. Μας είχαν ετοιμάσει ένα παιχνίδι qr coding. Είχαν κρύψει κωδικούς στην κατασκήνωση κι εμείς τους φωτογραφίζαμε και άνοιγαν ερωτήσεις ή δράσεις. Τα πήγαμε πολύ καλά με τον Γιάννη.

Το απόγευμα πήγαμε στο Haapsalu. Γυρίσαμε την πόλη πάλι με οδηγό τα tablets και το παιχνίδι loquiz. Περάσαμε τέλεια και φάγαμε ένα φανταστικό παγωτό. Μετά πήγαμε στη Nova ένα δάσος δίπλα στη θάλασσα. Ο κύριος Αλέξανδρος μας πήρε, φορέσαμε συσκευές στα δάχτυλά μας και πήγαμε για προσανατολισμό στο δάσος. Τρέξαμε πάρα πολύ, αλλά περάσαμε τέλεια! Τώρα επιστρέψαμε στην κατασκήνωση, φάγαμε, κάναμε μπάνιο και ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Μου άρεσαν όλα τα πράγματα σήμερα και ελπίζω να ξαναπεράσω μια τέτοια μέρα.

Παναγιώτης

4η μέρα

Σήμερα τα πέρασα πάρα πολύ ωραία! Παίξαμε, γελάσαμε και διασκεδάσαμε πολύ στο μάθημα των Φινλανδών. Φτιάχναμε διάφορα γράμματα και σχήματα με υλικά από τη φύση ή με τα σώματά μας. Το απόγευμα πήγαμε στο σχολείο των Εσθονών που είναι φανταστικό. Δεν έχουν προαύλιο ούτε κάγκελα ούτε περίφραξη. Το προαύλιό τους είναι το δάσος, τα παιχνίδια τους είναι μέσα στο χορτάρι και οι κούνιες τους φτιαγμένες από κορμούς. Παίξαμε μαζί τους και περάσαμε φανταστικά.

Με όλα τα παιδιά περνάμε καλά. Στο λεωφορείο μιλάμε συνέχεια, λέμε λέξεις στη γλώσσα μας και μαθαίνουμε και από τις γλώσσες των άλλων. Τα κορίτσια από την Τουρκία τραγουδάνε υπέροχα, αλλά και εμείς δεν πάμε πίσω.Το βράδυ ήρθε μια κυρία και μας έκανε αναρρίχηση. Έφτασα μέχρι τη μέση και είμαι πολύ χαρούμενη. Το ωραιότερο μέρος είναι μετά το βραδινό σνακ. Κάθε βράδυ οι κυρίες από τη Φινλανδία και η κυρία μας ξεκινάνε αγώνα βόλεϊ. Μαζευόμαστε πάρα πολλοί και φτιάχνουμε ομάδες με 8 ή 9 άτομα. Μπορεί να γίνεται χαμός, αλλά περνάμε φανταστικά. Παίζουμε μέχρι τις 10 ή 10:30 γιατί είναι ακόμα μέρα. Ήθελα να ‘ξερα, αυτές οι κυρίες δεν κουράζονται; Παρασκευή

5η μέρα

Σήμερα σηκωθήκαμε, κάναμε γυμναστική με τον κ. Αλέξανδρο και παιχνίδια με την κ. Μαρία. Φάγαμε πρωινό. Είχε και κάτι ψάρια, αλλά δεν τα έφαγα. Μετά κάναμε μάθημα με τις Ισπανίδες δασκάλες. Ζωγραφίσαμε όπως ο Πικάσο. Μετά το μεσημεριανό, πήγαμε στο εθνικό πάρκο και είδαμε ένα βίντεο και πολλές φωτογραφίες με ζώα. Είχε και πολλά βαλσαμωμένα. Μετά ανεβήκαμε σε έναν πύργο 21 μέτρα ψηλό και είδαμε την απίστευτη θέα.

Όταν γυρίσαμε κάναμε την τελική γιορτή. Χορέψαμε, τραγουδήσαμε, ανταλλάξαμε δωράκια. Εμείς δώσαμε τα βραχιόλια που είχαμε φτιάξει για όλα τα παιδιά και στους δασκάλους λάδι, μέλι και ρακή. Δώσαμε και τις συνταγές μας, μήπως τις μαγειρέψουν. Στο τέλος πήραμε τα χαρτιά μας και ανάψαμε τις ψησταριές. Τέλεια περάσαμε! Δυστυχώς το πρωί πρέπει να φύγουμε νωρίς γιατί το αεροπλάνο μας φεύγει το πρωί. Θα έχουμε για παρέα τα παιδιά από την Ισπανία, αλλά πρέπει να χαιρετήσω και όλα τα υπόλοιπα. Του χρόνου θα είμαι στο Γυμνάσιο και δεν θα τους δω στη Φινλανδία.

Γιάννης

  Την τελευταία μου μέρα τα πέρασα πιο ωραία από ποτέ. χορέψαμε, γελάσαμε, τραγουδήσαμε και κλάψαμε λιγάκι γιατί αύριο φεύγουμε… Υπομονή μέχρι του χρόνου. Παρασκευή

Η τελευταία μέρα ήταν πολύ ωραία. Εμένα μου άρεσαν όλα όσα έζησα. Θα ήθελα να τα ξαναζήσω.   Παναγιώτης

Σήμερα είναι η τελευταία μέρα και λυπάμαι πολύ. Δεν ξέρω πώς πέρασαν οι μέρες τόσο γρήγορα. Περιμένεις κάτι όλη τη χρονιά και όταν έρχεται φεύγει αμέσως. Δεν θα ξεχάσω ποτέ όσα έζησα, όσα έκανα, όσα ένιωσα.   Φωτεινή

Πέρασα τέλεια σήμερα αλλά έφτασε το τέλος. Θα επικοινωνώ ηλεκτρονικά με τους νέους μου φίλους. μπορεί κάποτε να έρθουν στην Κρήτη ή να πάω εγώ να τους βρω. Θα μου λείψουν όλοι τους πάρα πολύ αλλά είμαι τόσο τυχερή που τους γνώρισα!  Κατερίνα

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων