ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΩΝ

Το σχολείο των τεσσάρων εποχών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EU_flag-Erasmus_vect_POS

2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Σητειάς

 

Το 2/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Αρμένων Σητείας είναι εταίρος στο τριετές πρόγραμμα «Learn and Share» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Στην πρώτη διακρατική συνάντηση, η οποία έγινε στη συντονίστρια χώρα Εσθονία, το σχολείο εκπροσώπησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του προγράμματος και Προϊσταμένη της Σχολικής Μονάδας κ. Μαντζίλα Μαρία.

Η συνάντηση είχε διπλό σκοπό μιας και ήταν ταυτόχρονα joint teachers training session (εκπαίδευση των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών) και project meeting (συνάντηση για την οργάνωση του προγράμματος).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 5 σχολεία τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι όλα σχετικά μικρά (Εσθονία 14 μαθητές, Φινλανδία 22 μαθητές, Ελλάδα 28 μαθητές, Ισπανία 90 μαθητές, Τουρκία 100 μαθητές) και είχαν συνεργαστεί την προηγούμενη χρονιά κάνοντας ένα κοινό e-Twinning project.

Το πρόγραμμα “Learn and Share” έχει ως βάση την εκπαίδευση μέσω tablets. Μέσα από 4 θεματικές που θα γίνουν παράλληλα e-Twinning projects (“me, my family, my school, my country 2015”, υπεύθυνη χώρα Τουρκία, “Healthy me” 2016, υπεύθυνη χώρα Φινλανδία, “Maths and Science” 2016 – 2017 υπεύθυνη χώρα Ελλάδα, «Nowsy – Newsy» 2017-2018, υπεύθυνη χώρα Ισπανία) τα παιδιά θα μάθουν να χειρίζονται διάφορες εκπαιδευτικές εφαρμογές διαθέσιμες σε ταμπλέτες τις οποίες θα εντάξουν στην εκπαιδευτική τους διαδικασία.

Στην πρώτη διακρατική συνάντηση οι συμμετέχοντες δάσκαλοι εκπαιδεύτηκαν επί τρεις ημέρες σε πλήθος εκπαιδευτικών εφαρμογών. Kahoot, freedcamp, Kidspiration, imovie, wordless, Groboard, Bookcreator, Photostory, PicCollage, Tellagami, Morfobooth, GreenScreen, Corkulous, Quiver, Blockposters,  Popplet, Scratchjr, Explaineverything, Learningapps, Lumosity, Numberlink είναι μερικές από αυτές που μελετήθηκαν.

Επίσης, μέσα από τις επισκέψεις στο HITSA (Information Technology Foundation For Education), στο INNOKAS (Innovation Centre) και το Muraste Nature School , οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μελετήσουν τη δομή και τους ρόλους μέσα στην τάξη του μέλλοντος, να ασχοληθούν με μοντέλα ρομποτικής, να προσανατολιστούν στη φύση απαντώντας σε ερωτήσεις μέσα από μια εφαρμογή σε ταμπλέτες και να γνωρίσουν το σχολείο της Φύσης που δεν στεγάζεται σε κτίριο, αλλά σε μια ινδιάνικη σκηνή.

Στα πλαίσια του project meeting, έγινε ο λεπτομερής προγραμματισμός των δραστηριοτήτων της 1ης χρονιάς, και ο σχεδιασμός των δραστηριοτήτων της 1ης κατασκήνωσης των μαθητών που θα λάβει χώρα τον Μάιο στην Εσθονία με συμμετοχή παιδιών από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.

Ξεκινάει, λοιπόν, για το σχολείο μας μια μοναδική εμπειρία!  Οι μαθητές μας με τις συσκευές που θα αγοραστούν μέσα από τη χρηματοδότηση του προγράμματος, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν δεξιότητες, να καλλιεργήσουν τα ταλέντα τους, να ανακαλύψουν και να παράγουν γνώσεις, να γίνουν «δάσκαλοι» και να διαδώσουν αυτά που θα μάθουν μέσα από την πλατφόρμα του e-Twinning και το blog του σχολείου, να συνεργαστούν με συμμαθητές τους από άλλες χώρες, να κάνουν κοινές δραστηριότητες στις κατασκηνώσεις, να εξασκήσουν τα αγγλικά τους στην πράξη και να δώσουν στην καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα και δημιουργική διάσταση.

 

Η Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Μαντζίλα Μαρία

10428621_881999995223081_6064167151356604781_n

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων