Feed
Άρθρα
Σχόλια
data

Δεδομένα – Πληροφορία

Δεδομένα (Data) μπορούμε να ονομάσουμε τα στοιχεία που χρησιμοποιούμε για επεξεργασία. Τα αποτελέσματα που παίρνουμε από την επεξεργασία των δεδομένων και μας μεταδίδουν κάποια επιπρόσθετη γνώση, τα χαρακτηρίζουμε ως Πληροφορία (Information).

Τα δεδομένα μπορεί να είναι αριθμοί, εικόνες, σύμβολα, λέξεις, ήχοι. Έτσι, δεδομένα είναι μια φωτογραφία, ένα σήμα της τροχαίας ή ο ήχος μιας μουσικής νότας.

Με δεδομένα τα σήματα της τροχαίας, τη διεύθυνση του σπιτιού μας και του σχολείου μας μπορούμε με την κατάλληλη επεξεργασία να βρούμε μια σύντομη διαδρομή, για να πηγαίνουμε στο σχολείο. Η καταγραφή της σύντομης διαδρομής για το σχολείο αποτελεί μια χρήσιμη πληροφορία για μας.

 

Αντικείμενο Πληροφορικής

Η Πληροφορική εξετάζει

α) με ποια τεχνικά μέσα και με ποιες διαδικασίες μπορούμε:

  • να συλλέξουμε,
  • να αποθηκεύσουμε
  • να επεξεργαστούμε και
  • να μεταδώσουμε τα δεδομένα, και τις χρήσιμες πληροφορίες που παράγονται

β) τη σημασία των πληροφοριών, τη χρησιμότητα τους και τις πιθανές εφαρμογές τους σε διάφορες ανθρώπινες δραστηριότητες.

Εξάσκηση

Ακολούθησε τους παρακάτω συνδέσμους που παραπέμπουν σε ιστοσελίδες από το “Φωτόδεντρο” και εκτέλεσε τις οδηγίες που δίνονται. Μην ξεχνάς ότι απαιτείται να έχεις προσθέσει στον φυλλομετρητή σου τον Adobe Flash Player.

  1. Βασικές Έννοιες Πληροφορικής
  2. Πρακτική Άσκηση
  3. Ατομικές Δραστηριότητες
  4. Αξιολόγηση

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων