Αγαπητοί γονείς ,

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα για τη νέα εκπαιδευτική  χρονιά 2021-2022.

Την επιστροφή στη δια ζώσης λειτουργία της σχολικής μονάδας προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία  η  διενέργεια  αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) είναι   υποχρεωτική για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής και έως είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν από την προσέλευση στη σχολική μονάδα και οι μαθητές/τριες προσέρχονται με την επίδειξη βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος. Κατ’ εξαίρεση, την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας κάθε σχολικής μονάδας ο πρώτος αυτοδιαγνωστικός έλεγχος (self test) διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα. Οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα προμηθεύονται από την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου ως και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.

Η πρωινή προσέλευση θα γίνεται κατά το διάστημα 8:00 – 8:15 π.μ. από τη συρόμενη πόρτα.

Κατά την είσοδό τους στο σχολείο, όλοι οι μαθητές/τριες  και οι εκπαιδευτικοί είναι υποχρεωμένοι να φορούν τη μάσκα τους.

Κάθε μαθητής/τρια  θα έχει τα προσωπικά  του σχολικά αντικείμενα, τα οποία δε θα μοιράζεται με τους συμμαθητές του/της.

Εκτός από την τσάντα τους, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν ένα τσαντάκι με το όνομά τους, στο οποίο θα έχουν το κολατσιό, το νερό  και μια θήκη για τις  μάσκες τους.

Τα παιδιά δεν επιτρέπεται να φέρνουν μαζί τους παιχνίδια στο σχολείο (π.χ. μπάλες).

Η είσοδος γονέων- κηδεμόνων ή άλλων προσώπων στο σχολείο, εκτός διδασκόντων και μαθητών, δεν επιτρέπεται παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

Την Παρασκευή  10 Σεπτεμβρίου θα ενημερωθείτε από το blog του σχολείου για την ακριβή ώρα προσέλευσης  των μαθητών καθώς και για τον  αγιασμό που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα.