Αρχική » Ιστορία του 1ου Ολοήμερου Δ.Σ. Άνοιξης

ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Σκοπός του ιστολογίου είναι η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους, και γενικά όλων των φίλων του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου σχολείου της περιοχής του Δήμου Διονύσου.

Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
1690007789614

Ιστορία του 1ου Ολοήμερου Δ.Σ. Άνοιξης

Ο οικισμός της Άνοιξης ανήκε μέχρι το 1912 στον τότε διευρυμένο δήμο Μαραθώνος. Την χρονιά αυτή εντάχθηκε στην νεοσύστατη κοινότητα Αφιδνών. Το 1939 η Άνοιξη αποσπάστηκε από την κοινότητα Αφιδνών και εντάχθηκε στην τότε κοινότητα Αγίου Στεφάνου, ενώ από το 1953 αποτέλεσε ξεχωριστή κοινότητα. Η κοινότητα Άνοιξης αναγνωρίστηκε σε δήμο το 2007. Με την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης από την 1η Ιανουαρίου 2011 η Άνοιξη εντάχθηκε στον δήμο Διονύσου.

Η Άνοιξη στο παρελθόν ονομαζόταν Μπογιάτι. Μετά την ανοικοδόμηση του γειτονικού Αγίου Στεφάνου ο οποίος ονομάστηκε αρχικά Νέο Μπογιάτι η Άνοιξη ονομάστηκε Παλαιό Μπογιάτι για να διαφοροποιείται από τον γειτονικό της οικισμό. Το όνομα Παλαιό Μπογιάτι διατηρήθηκε μέχρι το 1954 οπότε ο οικισμός μετονομάστηκε σε Άνοιξη.

Το δημοτικό σχολείο της περιοχής στεγάζεται στον ίδιο σχεδόν χώρο ,εδώ και πολλές δεκαετίες. Ξεκίνησε ως μονοθέσιο στο χώρο της πρώην Δημοτικής κοινότητας Άνοιξης και σταδιακά εξελίχθηκε στο μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο της περιοχής του δήμου Διονύσου με δεκαπέντε συνολικά τμήματα. Πλέον έχει φτάσει στο απόγειο της επέκτασης του και φιλοξενεί περίπου 250 μαθητές και πάνω από 25 εκπαιδευτικούς. Αποτελείται από δύο ξεχωριστά κτίρια, ένα καινούργιο που κατασκευάστηκε πρόσφατα και ένα παλιότερο της δεκαετίας του 1970.Παράλληλα , το 2011 τοποθετήθηκε και μια αίθουσα στον παρακείμενο δημοτικό χώρο που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα πληροφορικής του σχολείου. Επίσης το δημοτικό μοιράζεται από κοινού με το γυμνάσιο το κλειστό σχολικό γυμναστήριο.

Σχόλια: θα ήθελα να κάνω δύο επισημάνσεις. Η παλαιά πτέρυγα του σχολείου φτιάχτηκε τη δεκαετία του 80 και το κλειστό Γυμναστήριο δεν είναι του πρώην Δήμου Άνοιξης δηλ. δημοτικό γυμναστήριο, αλλά έχει φτιαχτεί από τον ΟΣΚ και είναι σχολικό κλειστό γυμναστήριο που μοιράζονται από κοινού τα δυο σχολεία. Λουκάτος Μάριος


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Σαν σήμερα

24/5: Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων διοργανώνεται από την Europarc, την Ομοσπονδία των Εθνικών Δρυμών και Πάρκων της Ευρώπης, ενώ η 24η Μαΐου γιορτάζεται ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων και Εθνικών Δρυμών.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Translate

European Radio Logo

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση