Αρχική » 1ο Ολοήμερο Δ.Σ. Άνοιξης » Όραμα-Φιλοσοφία

ΣΚΟΠΟΣ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ

Σκοπός του ιστολογίου είναι η ενημέρωση των μαθητών και των γονέων τους, και γενικά όλων των φίλων του μεγαλύτερου και δημοφιλέστερου σχολείου της περιοχής του Δήμου Διονύσου.

Μάιος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  
1690007789614

Όραμα-Φιλοσοφία

Το όραμά μας είναι να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και καινοτόμο σχολείο που θα στοχεύει στην προετοιμασία των μαθητών για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του 21ου αιώνα.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, ώστε να αναπτυχθεί μια συγκεκριμένη φιλοσοφία παρεχόμενης εκπαίδευσης με προοπτικές  είναι:

  1. Προώθηση κριτικής σκέψης, ανάλυσης της πληροφορίας και δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων:

Η επίτευξή του έχει μεγάλη σημασία, καθώς εξοπλίζει τους μαθητές με τις απαραίτητες δεξιότητες για την πλοήγηση σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο.

  1. Προώθηση της δημιουργικότητας και της καινοτομίας:

Οι μαθητές αποκτούν την ικανότητα να σκέφτονται έξω από το πλαίσιο, να δημιουργούν νέες ιδέες και να προσαρμόζονται σε μια εξελισσόμενη κοινωνία.

  1. Ανάπτυξη δεξιοτήτων ψηφιακής παιδείας και τεχνολογίας:

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, είναι ζωτικής σημασίας να εφοδιαστούν οι μαθητές με ψηφιακό εγγραμματισμό και επάρκεια στη χρήση της τεχνολογίας. Είναι, λοιπόν, απαραίτητο να δίδονται ευκαιρίες στους μαθητές, ώστε να αναπτύξουν δεξιότητες κωδικοποίησης, προγραμματισμού, ανάλυσης δεδομένων και χρήσης διαφόρων ψηφιακών εργαλείων.

  1. Καλλιέργεια δεξιοτήτων συνεργασίας και επικοινωνίας:

Η συνεργασία και η αποτελεσματική επικοινωνία είναι κρίσιμες δεξιότητες στον εργασιακό χώρο του 21ου αιώνα. Οι μαθητές ενθαρρύνονται να συνεργαστούν, να εργαστούν σε ομάδες και να επικοινωνήσουν αποτελεσματικά τις ιδέες και τις σκέψεις τους τόσο προφορικά όσο και μέσω ψηφιακών εργαλείων.

  1. Καλλιέργεια κοινωνικής και συναισθηματικής ευημερίας:

Το σχολείο κατανοώντας τη σημασία της συναισθηματικής νοημοσύνης και προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον πρέπει να θέσει ως άμεση προτεραιότητά του την ενσυναίσθηση και να εφαρμόσει προγράμματα που καλύπτουν τις ανάγκες ψυχικής υγείας των μαθητών, αλλά και της ευρύτερης σχολικής κοινότητας.

  1. Ενθάρρυνση της παγκόσμιας και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης:

Οι μαθητές ζουν σε ένα περιβάλλον παγκόσμιας διασύνδεσης. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας για αυτούς να έχουν μια ευρεία κατανόηση διαφορετικών πολιτισμών, παγκόσμιων θεμάτων και προοπτικών. Το σύγχρονο σχολείο οφείλει να προωθήσει την ποικιλομορφία και να δώσει στους μαθητές του ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες.

  1. Ενστάλαξη συνηθειών δια βίου μάθησης:

Ένα σύγχρονο σχολείο πρέπει να επικεντρωθεί στην ενστάλαξη του ενδιαφέροντος για τη μάθηση και στην καλλιέργεια των δια βίου μαθητών. Καλλιεργεί την ανάπτυξη ανεξάρτητων μαθησιακών δεξιοτήτων, προσαρμοστικότητας και νοοτροπίας ανάπτυξης και οφείλει να  δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναζητούν συνεχώς γνώση και να προσαρμόζονται σε νέες καταστάσεις καθ’  όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

 

Σαν σήμερα

2/5/1940: Ματαιώνονται οριστικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες, λόγω των πολεμικών γεγονότων. Αρχικά ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στο Τόκιο και στη συνέχεια στο Ελσίνκι.

Translate

European Radio Logo

Σκακιστική άσκηση

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση