Δημοτικό Σχολείο Άνω Κώμης Κοζάνης

Ο δικτυακός τόπος του Σχολείου μας

Δημοτικό Σχολείο Άνω Κώμης Κοζάνης

Ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

11 Σεπτεμβρίου 2020 από Αθανασία Θάνου
· Δεν υπάρχουν σχόλια · Χωρίς κατηγορία

Τη νέα φετινή χρονιά την ξεκινάμε με διαφορετικές συνθήκες.

Πολλοί λένε ότι είναι πιο δύσκολα τα πράγματα,άλλοι καλύτερα για να μαθαίνουν τα παιδιά σε ζωντανή μαθησιακή διαδικασία όλοι μαζί. Το κυριότερο είναι ότι όλοι πρέπει να φοράμε μάσκα.!

Αυτό θα γίνει για το καλό των οικογενειών και όλης της κοινωνίας.

Μετά από τηλεδιάσκεψη των Δ/ντών με τον υπεύθυνο Γιατρό του ΕΟΔΥ στο νομό μας Κ.Ιορδάνη Ρωμιόπουλο σας μεταφέρω τα παρακάτω : Τα παιδιά μέχρι την ηλικία του Δημοτικού δεν κολλάνε εύκολα και  μεταδίδουν με μικρή πιθανότητα τον κορωνοϊό.  Αλλά δεν αποκλείεται αυτό να γίνει. Επειδή θα έρχονται συγχρόνως όλα τα παιδιά καθημερινά πρέπει μέσα στο σχολείο να φοράνε τη μάσκα – όπως κι εμείς – για να μην υπάρξει συνέχεια στη μετάδοση αν αποδειχθεί θετικό κάποιο κρούσμα στα χωριά των παιδιών.

Περισσότερο κινδυνεύουμε οι ενήλικες κι εμείς κυρίως προστατευόμαστε.

Η χρήση της μάσκας δεν είναι βλαπτική,αλλά απεναντίας μας προστατεύει όλους.

Οι οδηγίες αυτής της φάσης έχουν ισχύ μέχρι 31 Οκτωβρίου.

Περιμένουμε και μπορεί να έχουμε στον πληθυσμό της περιοχής κρούσματα.

Τα συμπτώματα που θα παρατηρήσουμε : πυρετός οπωσδήποτε που συνδυάζεται με πονόλαιμο-βήχα-αδιαθεσία-ανορεξία …Όταν παρατηρήσουμε κάτι από τα παραπάνω απομακρύνουμε το άτομο που πρέπει να φορέσει μάσκα και κατευθυνόμαστε σε γιατρό. Ειδοποιούμε το σχολείο ή αυτό εμάς αν συμβεί κάτι εκεί. Αν είναι αρνητικό σε μαθητή αυτός επανέρχεται στο σχολείο μετά από δυο 24ωρα.

Οι Γονείς σε μαθητή που θα αποχωρήσει από το σχολείο πρέπει να του κάνουν το Τεστ,γιατί πολλά συμπτώματα μοιάζουν με τον ιό της Γρίπης.

Αν είναι θετικό θα ζητηθεί ιχνηλάτηση για το χρόνο που μεταδίδεται ο ιός ( 2 μέρες πριν την εκδήλωση και 5 μέρες μετά). Το παιδί θα παραμείνει στο σπίτι για 7-10 ημέρες ή όσο αναφέρουν οι γιατροί.

Οι δ/λοι μπορούν μέσα στο μάθημα να επιτρέψουν στα παιδιά να βγάλουν για λίγο τις μάσκες και να τις ξαναφορέσουν.Στο σχολείο μας υπάρχουν μεγάλοι χώροι και στις αίθουσες που κάθεται κάθε παιδί μόνο του,αλλά και στην αυλή που θα βγάζουν τις μάσκες σε άλλο χώρο κάθε Τμήμα. Στα διαλείμματα θα βρίσκονται στην αυλή πρώτα τα μισά παιδιά και αφού μπουν για μάθημα θα βγαίνουν τα άλλα μισά.Ο καθένας μαθητής να έχει ατομικό φαγητό.Δεν υπάρχει κυλικείο προς το παρόν.

Τα παιδιά θα μάθουν εύκολα χωρίς να τα φοβερίζουμε να φέρονται καλύτερα από μας.

Κι εμείς ενημερωνόμαστε συνεχώς.Να μπαίνετε στο blog  .

 

 

 

Ετικέτες:

Δεν υπάρχουν σχόλια μέχρι τώρα ↓

Τα σχόλια δεν επιτρέποντια.