ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ!

Η Δυτική Μακεδονία για μια χρονιά ακόμη   με πολλές πρωτιές στην ρομποτική!

Πρώτευσαν σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια στον πανελλήνιο διαγωνισμό  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής της ΕΛΛΑΚ!

Κατηγορία Νηπιαγωγείων:

1ο Νηπιαγωγείο Μουρικίου με την κ. Ευγενία Κατσάλη και τα υπέροχα νήπια και προνήπια! Τίτλος έργου: SAVE ME……STEAM 

Κατηγορία Δημοτικών Σχολείων:

1ο Δημοτικό Σχολείο Μουρικίου με τις κ. Γούλα Μαρία,  κ.  Μαυροπούλου Γενοβέφα  και  τους απίθανους μαθητές της Β΄ και Γ΄  Δημοτικού  του σχολικού έτους 2019-2020! Τίτλος έργου: Διόσκουροι

Στα  project  ΣΤΕΑΜ που υλοποιήσαμε,  πρωταγωνιστές είναι οι μαθητές/τριες! Εργάστηκαν με βιωματικό, παιγνιώδη κι επιστημονικό τρόπο. Από τη σύλληψη της ιδέας ως την ολοκλήρωση της πρότασης. Στόχος, να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος της Κλιματικής Αλλαγής που αντιμετωπίζει ο πλανήτης Γη με τη χρήση της τεχνολογίας, ρομποτικές κατασκευές, εικαστικές κατασκευές και δημιουργία κώδικα σε προγραμματιστικά περιβάλλοντα. Κατάφεραν να επιλύσουν πραγματικά προβλήματα . Οι προτάσεις τους μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον πλανήτη μας.

Συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία είναι οι γονείς των μαθητών/τριών μας.

Καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των προγραμμάτων διαδραμάτισαν οι  τοπικές επιχειρήσεις με την άριστη συνεργασία τους: «Ζωοτροφές Αναρράχης» του κ. Μυλωνά Βελισσάριου και «Διοσκουρίδης» /Εργοστάσιο Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών του κ. Τζιμίκα Στέργιου.

Μέρος της δουλειάς του Δημοτικού από την ομάδα Robot Dioskouroi  στο βίντεο που ακολουθεί:

Μπορείτε να δείτε τα Αποτελέσματα και τις αξιόλογες εργασίες όλων των ομάδων που διακρίθηκαν στον σύνδεσμο που ακολουθεί.

CC BY 4.0 ΠΡΩΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ! από 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ διατίθεται με άδεια χρήσης Creative Commons Αναφορά δημιουργού4.0.

Αφήστε μια απάντηση