Παραίτηση σχολικής τροχονόμου και αίτημα για έναρξη διαδικασιών πρόσληψης νέας / Hiring a school traffic warden

Φίλοι γονείς και κηδεμόνες,

Σας ανακοινώνουμε ότι, για καθαρά επαγγελματικούς λόγους,  η σχολική μας τροχονόμος, κυρία Ευγενία,  παραιτήθηκε από τη θέση της με αίτησή της.

Πέρα από το ότι το γεγονός αυτό μας λυπεί πολύ, διότι δημιουργείται ένα μεγάλο πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου και στην ασφάλεια των μαθητών η επαγγελματικής της εξέλιξη μας χαροποιεί ιδιαίτερα και της ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό.

Οφείλουμε δε να ομολογήσουμε ότι τόσο αυτή, όσο και η προκάτοχός της (κυρία Καραβότα Ευφροσύνη), ήταν εξαιρετικές στα καθήκοντά τους και βοήθησαν το σχολείο και τα παιδιά μας στο μέγιστο βαθμό. Τις ευχαριστούμε από καρδιάς.

Σχολική τροχονόμος 2 / School traffic warden (Πηγή: https://www.google.com/search)

Από την πλευρά του σχολείου τώρα, ενημερώσαμε τον Δήμο για το κενό που δημιουργείται και αιτηθήκαμε την έναρξη διαδικασιών πρόσληψης αντικαταστάτριας.

Επειδή η συγκεκριμένη θέση είναι λεπτή, με πολλές απαιτήσεις, αλλά και η πρόσληψη πρέπει να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία, σας παραθέτουμε τα έγγραφα που είχαν ισχύσει κατά την προηγούμενη διαδικασία για την ενημέρωσή σας.

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΣΩΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ,  Η ΟΠΟΙΑ, ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ.

Παλαιά Προκήρυξη θέσεως Σχολικού Τροχονόμου

Παλαιά Αίτηση Σχολικού Τροχονόμου 2021

Για την όποια εξέλιξη στο θέμα θα σας ενημερώνουμε από το παρόν ιστολόγιο και από τον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.

Περισσότερες πληροφορίες για τη θέση

Οι αρμοδιότητες του σχολικού τροχονόμου ορίζονται από τον Κ.Ο.Κ και συγκεκριμένα από το άρθρο 45. Σύμφωνα με αυτό ο σχολικός τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία σε ορισμένο σημείο της οδού (και όχι σε διασταύρωση), διακόπτοντας τη ροή οχημάτων σε διατομή της οδού, όπου υπάρχει διάβαση πεζών.

Προς το σκοπό αυτό είναι εφοδιασμένος με φορητή πινακίδα STOP, την οποία εκτείνει κατάλληλα πάνω από την επιφάνεια του οδοστρώματος. Ο σχολικός τροχονόμος φέρει αντανακλαστικό χιτώνιο που πληροί τις προδιαγραφές του αντίστοιχου χιτωνίου της Ελληνικής Αστυνομίας, αντί όμως των διακριτικών της Αστυνομίας φέρει την ένδειξη “σχολικός τροχονόμος”.

Οι σχολικοί τροχονόμοι ορίζονται από τους δήμους και μπορεί να προέρχονται είτε από το προσωπικό του σχολείου είτε προτείνονται από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων. Ο απαραίτητος εξοπλισμός (STOP και ανακλαστικό γιλέκο) τούς παρέχεται από το σχολείο ή από τον Δήμο ενώ η εκπαίδευσή του γίνεται από τα αρμόδια Τροχαία.

Ο σχολικός τροχονόμος δεν μπορεί να “κόψει” κλήση σε οδηγό που αγνοεί τις υποδείξεις του, ωστόσο οι οδηγοί θα πρέπει να τους βλέπουν ως αστυνομικά όργανα. Συγκεκριμένα στην παράγραφο 4 του άρθρου 45 αναφέρεται: “Αυτός, που παραβαίνει τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 3 του άρθρου αυτού, ως και αυτός που αρνείται να επιδείξει κάθε στοιχείο σχετικό με την κυκλοφορία του οχήματός του, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρις (1) έτους ως καί με αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδηγού για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός, η οποία επιβάλλεται υποχρεωτικά από το δικαστήριο. Με τις αυτές πιο πάνω ποινές τιμωρείται ο οδηγός οχήματος, ο οποίος συμπεριφέρεται με πράξεις ή λόγια, υβριστικά ή απειλητικά προς τα όργανα που εκτελούν υπηρεσία τροχαίας κίνησης ή παρεμβάλλει δυσχέρειες στο έργο αυτών κατά τη βεβαίωση παραβάσεων του παρόντος Κώδικα ή δίνει ψευδή στοιχεία ταυτότητας ή στοιχεία σχετικά με την κυκλοφορία του οχήματός του”.

Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση που σχετίζεται με τα καθήκοντά του ο σχολικός τροχονόμος υποβάλλει αναφορά στην αρμόδια αστυνομική αρχή για τις δικές της περαιτέρω ενέργειες.

Τι πρέπει να προσέχει ο σχολικός τροχονόμος

  • Να είναι συγκεντρωμένος στο έργο του και να αποφεύγει ενέργειες που αποσπούν την προσοχή του (ομιλία σε κινητό, συζήτηση με γονείς, κ.α.) όταν οι μαθητές περνούν τη διάβαση.
  • Πάνω από όλα δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια.
  • Δεν σταματά συνέχεια την κυκλοφορία. Περιμένει να μαζευτούν 4-5 παιδιά και μετά τα αφήνει να περάσουν.
  • Δεν ρυθμίζει την κυκλοφορία. Απλά διακόπτει προσωρινά την κυκλοφορία ώστε να περάσουν τη διάβαση οι μαθητές.
  • Προσέχει να παραμένει ψηλά η φορητή πινακίδα STOP ώστε να έχουν οπτική επαφή όλοι οι οδηγοί.
  • Πρώτα βεβαιώνεται ότι οι οδηγοί έχουν αντιληφθεί την παρουσία του και μετά επιτρέπει τη διέλευση των μαθητών.
  • Δίνει ιδιαίτερη προσοχή σε μοτοσυκλέτες που κάνουν διήθηση ανάμεσα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα.
  • Αποφεύγει να σταματά βαριά οχήματα οι μοτοσυκλέτες σε ανηφορικούς ή ολισθηρούς δρόμους.
  • Δεν σταματά ποτέ οχήματα έκτακτης ανάγκης (περιπολικά, ασθενοφόρα, πυροσβεστικά) όταν έχουν σε λειτουργία τη σειρήνα.
  • Αν έχουν σβηστεί οι διαγραμμίσεις της διάβασης ενημερώνει τον διευθυντή του σχολείου και στη συνέχεια αυτός απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τους οδηγούς. Αν συνεχίζει να προκαλεί ένας συγκεκριμένος οδηγός επικοινωνεί με την Τροχαία.
  • Να είναι συνεπής στο ωράριό του.
  • Να έχει ως κύριο μέλημά του τα παιδιά και την ασφάλειά τους αλλά και όσους βρίσκονται στον δρόμο (γονείς , μεταφορείς, διερχόμενους οδηγούς και πεζούς).
  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Η θέση του σχολικού τροχονόμου είναι εθελοντική. Χορηγείται μια μικεή αποζημίωση κι όχι μισθός και είναι ανασφάλιστη.

Ο διευθυντής

Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Νέα Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων, Σχολική Τροχονόμος. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *