«Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» Επίσκεψη Μητροπολίτη στο σχολείο μας / Young Journalists for the Environment

DSC00354 επε

Επίσκεψη Μητροπολίτη στο σχολείο μας / Bishop’s visit (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Μεγάλη ημέρα για το σχολείο μας σήμερα, 31/1/2024, και ιδιαίτερα για τις μαθήτριες και τους μαθητές της Στ΄ τάξης που συνεχίζοντας τη δημοσιογραφική τους καριέρα και έρευνα, γύρω από την προστασία του περιβάλλοντος, φιλοξένησαν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κο Χρυσόστομο. Τον «δικό μας» Μητροπολίτη.

DSC00375 επε

Επίσκεψη Μητροπολίτη στο σχολείο μας 2/ Bishop’s visit (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Όλα αυτά έγιναν στο πλαίσιο του Καινοτόμου Προγράμματος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον» (στο οποίο συμμετέχει το σχολείο ως μέλος διεθνούς δικτύου υπό την αιγίδα της ΕΕΠΦ), αλλά και των μαθημάτων της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής, στην ενότητα για τον κοινωνικό, ανθρωπιστικό  και πνευματικό ρόλο της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Θρησκευτικών.

EEPF logo side2

Η δράση αυτή ήταν σε συνέχεια της επίσκεψης του αιδεσιμότατου της ενορίας μας π. Σωτηρίου Μανέτα που προηγήθηκε στο σχολείο την προηγούμενη Τετάρτη, 24/1/2024, στο ίδιο πλαίσιο.

DSC00315

Επίσκεψη Ιερέως στο σχολείο μας / Priest’s visit to our school (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Οι μαθήτριες και οι μαθητές, ως οικοδεσπότες και οικοδέσποινες, φιλοξένησαν τον Μητροπολίτη μας και αυτός τους παραχώρησε την προγραμματισμένη συνέντευξη αλλά και τις γνώσεις και την εμπειρία του γύρω από το θέμα εκφράζοντας και την άποψη της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η συνέντευξη αυτή ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για τα παιδιά και για μας να δούμε τον ενεργό ρόλο της Εκκλησίας αλλά και για να προβληματιστούμε για τις δικές μας ευθύνες.

Προ πάντων όμως συζήτησε με τα παιδιά της Στ΄όπως και με της Β΄ τάξης κι  έδωσε την ευχή του και την ευλογία του. Ο ενθουσιασμός όλων των μαθητριών και των μαθητών αλλά και η χαρά και η συμμετοχή τους ήταν έκδηλα.

2

Επίσκεψη Μητροπολίτη στο σχολείο μας / Bishop’s visit (Πηγή: Αρχείο του σχολείου)

Εμείς, ως εκπαιδευτικοί, τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε με την επίσκεψή του αλλά και για την ευλογία της βασιλόπιτας του σχολείου μας και των επιμέρους τάξεων που προγραμματίστηκε παράλληλα,  παρουσία όλης της σχολικής κοινότητας και πιστεύουμε πως η χάρη του και η ευχή του θα μας σκεπάζουν. Βέβαια δεν το κρύβουμε ότι για τους περισσότερους μαθητές η κυριότερη σκέψη και η αναμονή στην όλη δράση ήταν για τα φλουριά των τυχερών και για τα δωράκια που πρόσφερε συμβολικά ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.

Εμείς ελπίζουμε το πρόγραμμα του Μητροπολίτη μας να του επιτρέψει να τον έχουμε ξανά κοντά μας ως ποιμενάρχη και ως δάσκαλο με μια ανοιχτή πρόσκληση.

Τώρα, όσον αφορά το πλάνο για την προγραμματισμένη πορεία του προγράμματος οι μικροί μας δημοσιογράφοι προετοιμάζουν την επίσκεψη τους στο ΚΠΕ Κλειτορίας, τις ραδιοφωνικές εκπομπές τους στο «Ευρωπαϊκό μαθητικό ραδιόφωνο» (European School Radio), ίσως μια επίσκεψη στο ανάλογο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ στη Λευκωσία της Κύπρου αλλά και περιβαλλοντικές και δημοσιογραφικές εξορμήσεις.Τίτλος προγράμματος

Ο διευθυντής του σχολείου

Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Β΄ Τάξη Δημοτικού, Γενικά, Θρησκευτικά Στ' τάξης, Καινοτόμα Προγράμματα, Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Νέα Ανακοινώσεις, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Στ΄ τάξη. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *