Κλειστά σχολεία για 14 ημέρες / Closed

ΤΠΕ

Φίλοι γονείς και μαθητές,

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση, την 14/11/2020, αποφασίστηκε η απαγόρευση της εκπαιδευτικής λειτουργίας (δια ζώσης) των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των παιδικών σταθμών όλης της χώρας, για τις επόμενες 14 ημέρες (μέχρι την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου). Ανοικτές θα μείνουν μόνο οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και εκπαίδευσης, όλων των βαθμίδων.

Τα δημοτικά σχολεία δεν αποτελούν εστία διασποράς του κορωνοϊού, ωστόσο η απόφαση αυτή λαμβάνεται, σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας, για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων και συγγενών των μαθητών.

Η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως με δύο «αλληλένδετους τρόπους», σύμφωνα πάντα με την υπουργό. Αφενός, με την εκπαιδευτική τηλεόραση, αφετέρου, με την τηλεκπαίδευση.    Από τις 9:00΄πμ της Δευτέρας θα αρχίσουν να προβάλλονται από την ΕΡΤ 2 τηλεοπτικά μαθήματα για μαθητές δημοτικού. Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα ανακοινωθεί από την Πολιτεία σήμερα Κυριακή.

Όσο για την σύγχρονη τηλεκπαίδευση, από τη Δευτέρα η διεύθυνση του σχολείου, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, θα καταστήσουν πρόγραμμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης και θα κάνουν τις απαραίτητες δοκιμές. Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου, μετά την σχολική αργία της 17ης Νοεμβρίου.    Η τηλεκπαίδευση θα είναι υποχρεωτική και κάθε διδακτική ώρα θα έχει διάρκεια τριάντα λεπτά, σύμφωνα με την σχετική εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η τηλεκπαίδευση για τα δημοτικά θα πραγματοποιείται από τις 2:00΄μμ έως τις 5:00΄μμ για τα δημοτικά και από τις 2:00΄μμ έως τις 4:20μμ για τα νηπιαγωγεία, με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα.    Το μεσημεριανό ωράριο προκρίθηκε αφενός για να διευκολυνθούν οι οικογένειες, καθώς μπορεί να έχουν μεγαλύτερα παιδιά που να κάνουν τηλεκπαίδευση το πρωί, ή οι γονείς οι ίδιο να εργάζονται εξ αποστάσεως, όπως εξήγησε η υπουργός. Ένας άλλος λόγος είναι για να περιοριστεί η ταυτόχρονη χρήση όλων των δικτύων της χώρας από μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους.

Οδηγίες θα σταλούν σε όλα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία της χώρας.

Εφόσον κάποιος συνδέεται στις πλατφόρμες για την τηλεκπαίδευση, δεν υπάρχει χρέωση δεδομένων από τους παρόχους. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και μέσω σταθερού τηλεφώνου με αστική χρέωση, όπως είπε η υπουργός που επανέλαβε ότι τα μέτρα είναι προληπτικά και δεν υποδεικνύονται από το επιδημιολογικό φορτίο στις σχολικές μονάδες.    Πηγή: www.lifo.gr

Έως την Τρίτη θα ανακοινωθεί από το ιστολόγιό μας το πρόγραμμα μαθημάτων όπως και οι οδηγίες που θα λάβουμε για την νέα διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Καλή δύναμη και υγεία σε όλους.

Ο διευθυντής του σχολείου

Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Διδακτικό Υλικό, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *