Αναστάσιμη Επιστολή Ε΄ τάξη / Eastern Letter

Προς τους γονείς και τους μαθητές-τριες της Ε΄ τάξης

Φίλοι γονείς και αξέχαστα παιδιά μου

Εύχομαι ολόψυχα το φως της Αναστάσεως του Χριστού να λάμψει στις καρδιές όλων μας. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ εκ νεκρών! ‘’Αναστήτω ο Θεός και διεσκορπίσθησαν οι εχθροί Αυτού!’’ Ορατοί και αόρατοι. Ας ελπίσουμε ότι δε θα αργήσει και η δική μας ανάσταση. Προσμένω, κυριολεκτικά, τη στιγμή που θα μπορέσω να σας σφίξω ξανά στην αγκαλιά μου, παιδιά μου. Και όχι μόνο εσάς. Τα παιδιά όλου του σχολείου. Και όπως σας έγραψα στο email, εγώ, χωρίς αγκαλιά… δε γυρίζω στο σχολείο. Συνεχίζουμε, λοιπόν, την προσπάθεια που ξεκινήσαμε όλοι μαζί, έτσι ώστε να διατηρήσουμε ζωντανή, την όσο είναι εφικτό, επαφή με το σχολικό μας περιβάλλον. Με τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε και που προσπαθούμε παντοιοτρόπως να ξεπεράσουμε.
Κατόπιν αυτών, θα ήθελα να σας αφιερώσω, με πολλή αγάπη το παρακάτω τραγούδι. Πατήστε τον σύνδεσμο:

Αφού δείτε και ακούσετε και απολαύσετε το τραγούδι, όποιοι θέλουν, ας διαλέξουν δύο ή περισσότερα από τα ονόματα των σπουδαίων Ελλήνων που αναφέρονται στο τραγούδι και να γράψουν πληροφορίες για αυτούς.

Επίσης, σας συστήνω να δείτε την πολυβραβευμένη ταινία του Δήμου Αβδελιώδη: ‘’Το δέντρο που πληγώναμε’’. Μια ταινία που θα σας μεταφέρει στη ζωή μιας άλλης εποχής, όχι μακρινής από τη δική μας αλλά τελείως διαφορετικής. Εποχής της παιδικής αθωότητας, που δυστυχώς σήμερα έχει χαθεί. Η ιστορία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1960 στο νησί των μαστιχόδεντρων, τη Χίο. Λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές δύο νεαρά αγόρια, ο Γιάννης και ο Βαγγέλης, θα θέσουν σε δοκιμασία τη φιλία τους εξαιτίας μιας μικροπαρεξήγησης. Δε θα αργήσει, όμως, η ψυχρότητα να ξεπεραστεί και τα δυο παιδιά θα περάσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι με τους φίλους τους… Αξίζει τον κόπο να τη δείτε! (Και, αν η φαντασία σας έχει όρεξη, μπορείτε να γράψετε ελεύθερα την οποιαδήποτε συνέχεια θα θέλατε να έχει αυτή η ιστορία). Ακολουθεί ο σύνδεσμος:

Τέλος, όσοι θέλετε, μπορείτε να απολαύσετε οπτικοακουστικά και να γαληνέψετε ψυχικά, μερικά από τα εξαίσια τροπάρια της ανώτερης Θείας Λειτουργίας της Εκκλησίας μας, που λόγω συνθηκών, εφέτος στερηθήκαμε. Της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας. Ο σύνδεσμος είναι:

Αγαπημένα μου παιδιά, να έχετε τη σιγουριά, όπως κι εγώ την έχω, ότι όλα θα πάνε καλά και στο τέλος θα είμαστε νικητές. Η Ζωή θα νικήσει! Ο Άνθρωπος θα νικήσει! Μας το έδειξε ο Κύριος με την Ανάστασή Του.

Ανυπομονώ να βρεθούμε μαζί ξανά
Σας αγαπώ πολύ
Ο δάσκαλός σας

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ 22/4/2020

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Γλώσσα Ε΄ τάξης, Ε΄ τάξη, Θρησκευτικά Ε΄ τάξης, Μ. Εβδομάδα & Ανάσταση, Μεγάλη Εβδομάδα - Ανάσταση, Νέα Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.