Το ταξίδι μας στο Βυζάντιο μέσα από τις τέχνες Ε΄ τάξη (Εισαγωγή)/ E class art

Παιδιά μου, εσείς τα υπέροχα “Πεμτακιόνια” (Πεμτακόνια = τα παιδιά της Πέμπτης), τέρμα το διάλειμμα.
Όπως βλέπω έχουμε γίνει κιόλας «χάκερ» στην τεχνολογία.
Ξεκουραστήκαμε κάπως έναν μήνα. Πάμε να θυμηθούμε τα παλιά «Βυζαντινά μας ταξίδια».

Πριν όμως βάλουμε μπροστά τη μηχανή του χρόνου θα πρέπει να δούμε πώς θα δουλεύουμε.
• Κάθε Παρασκευή από τις 08:15΄ και μετά θα σας έχω και μια εργασιούλα. Θα την αναρτώ στο blog μέχρι όλοι σας να έχετε πρόσβαση στην e-me.

(ΕΞΑΙΡΕΣΗ: Για την επόμενη εβδομάδα, που είναι η Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, την εργασία θα την αναρτήσω τη Μεγάλη Τρίτη).

Ξεκινάμε λοιπόν από σήμερα με μια εικονική περιήγηση στην Αγιά Σοφιά. Η εφαρμογή αυτή είναι σε συνέχεια του βίντεο που ανάρτησε ο δάσκαλός σας, κύριος Νιάρος, στην Ιστορία και περιηγηθήκατε εικονικά στην Αγία Σοφία της Βυζαντινής εποχής. Ας δούμε λοιπόν την Αγία Σοφία στις μέρες μας.

Αγία Σοφία 3D / Agia Sofia 3D (Πηγή: http://www.360tr.com/34_istanbul/ayasofya/english/)

(Η εφαρμογή για εικονική περιήγηση απαιτεί να είναι εγατεστημένο και να ενεργοποιηθεί το Abode Flash γι αυτό θα πρέπει να κάνετε εγκατάσταση, εκτέλεση και αποδοχή αν σας το ζητήσει).

Σας έχω κι άλλη μια περιήγηση ενός υπέροχου μνημείου της Δυτικής Χριστιανικής Εκκλησίας για να κάνετε μια σύγκριση και ένα βίντεο για το πώς ακούγονταν οι ψαλμωδίες στην Αγία Σοφία πριν από 1000 χρόνια.

Κάντε κλικ στο άρθρο του blog.
“Άρθρο: Αγιά Σοφιά και Καπέλλα Σιστίνα”(για να μαθαίνουμε και την περιήγηση στο blog).
Αν οι εφαρμογές δεν ανοίγουν ή δεν έχετε πρόσβαση σε υπολογιστή δεν χάλασε ο κόσμος…

Εργασία
Επειδή πρέπει να ξεμουδιάσουμε και λίγο θέλω από τον κάθε ένα σας να μου στείλετε μια φωτογραφία από τη σελίδα ιστορικής γραμμής που έχετε να παρουσιάσετε.

Σας θυμίζω τις μέχρι τώρα αναρτήσεις σας. (Κάντε κλικ στον σύνδεσμο)

Όσοι την έχουν παραδώσει μπορούν να κάνουν άλλη μια σελίδα (από όποιο μάθημα θέλουν) εμπνευσμένοι από την ιστορία σας έως τώρα. Προσέξτε μόνο τη χρονολογία, τον τίτλο και το γεγονός… για να την προσθέσω στη σωστή σειρά. Περιμένω να τις λάβω στο email: tokasd@sch.gr ή ως απάντηση στο παρόν άρθρο.

Έντυπο Ιστορικής Γραμμής / Story line (Πηγή : Τόκας Δημήτριος) (Κάντε κλικ στην εικόνα και πατήστε download στο κάτω μέρος και μετά εκτύπωση)

Το επόμενο άρθρο θα αναρτηθεί την Μεγάλη Τρίτη, όπως σας είπα, και η εργασία σας θα έχει σχέση με αυτό που ετοιμάσατε με την κυρία Αλεξάνδρα στους Υπολογιστές του σχολείου…

Υ.Γ. Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να εκτυπώσετε, σελίδες της ιστορικής γραμμής υπάρχουν στον εξωτερικό πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου. Έχουν τοποθετηθεί εκεί με κάθε προφύλαξη για την υγεία σας. Θα σας παρακαλούσα να τις πάρετε με τον ίδιο τρόπο σεβόμενοι τους συντοπίτες μας που θα ακολουθήσουν.

Να προσέχετε πολύ και “Καλή Ανάσταση”…!
Ο δάσκαλος και διευθυντής σας
Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Ε΄ τάξη, Εξ αποστάσεως εκπαίδευση, Ιστορία Ε΄ τάξης. Ετικέτες: , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *