Απλά κι Ευέλικτα από το σπίτι (Τάξεις Α, Β΄, Δ΄ κι όχι μόνο/ Art and more

Εργασίες για το “Απλά κι ευέλικτα” από το σπίτι (Μάθημα Ευέλικτης Ζώνης) / Art and more (Πηγή: Τόκας Δημήτριος)

Αγαπημένα μου παιδιά,

Εύχομαι όλοι σας  (εσείς και οι αγαπημένοι σας) να είστε καλά και να έπιασε τόπο το ότι μείναμε, ένα μήνα μέχρι σήμερα, στο σπίτι.

Συγγνώμη που δεν ξεκίνησα να σας στέλνω πιο πριν εργασίες για το μάθημα που κάνουμε μαζί αλλά αυτό δεν έγινε επειδή σας ξέχασα αλλά γιατί το χρονικό διάστημα που μας πέρασε, το σχολείο, οι δάσκαλοι και πολλοί από τους γονείς σας με είχαν περισσότερη ανάγκη στο πλευρό τους για να προετοιμάσουμε αυτό που όλοι λένε εξ αποστάσεως εκπαίδευση ή αλλιώς όπως εμείς θα το λέμε «μάθημα από το σπίτι».

Δυο λόγια και οδηγίες για το μάθημά μας που θα πρέπει να τα διαβάσουν πολύ καλά οι γονείς σας και να τα συζητήσετε μαζί.

  1. Το μάθημα «Απλά κι ευέλικτα από το σπίτι» απευθύνεται στους μαθητές και τις μαθήτριες των Α, Β, και Δ τάξεων του σχολείου γιατί σε αυτές τις τάξεις διδάσκω Ευέλικτη Ζώνη.
  2. Μπορεί όμως να συμμετέχουν και τα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου. Ακόμα κι από την Έκτη, αν ενδιαφέρονται κι έχουν χρόνο. Γι αυτό τον λόγο το υλικό θα είναι προσαρμοσμένο διαβαθμισμένης δυσκολίας και απαιτήσεων για όλες τις ηλικίες.
  3. Θα είναι χωρισμένο σε ενότητες. Κάθε ενότητα θα κρατάει 2 ή τρεις εβδομάδες ανάλογα με το θέμα.
  4. ΠΡΟΣΟΣΧΗ. Με τις δραστηριότητες του “Απλά κι ευέλικτα” θα ασχολείστε αφού ολοκληρώσετε τις υποχρεώσεις στα άλλα μαθήματα ή στον ελεύθερό σας χρόνο.
  5. Το υλικό θα το αναρτώ κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο blog του σχολείου ακριβώς στις 08:15΄το πρωί, την ώρα που κανονικά θα χτυπούσε του κουδούνι. Θα μπορείτε όμως να το βρείτε και στην πλατφόρμα e-me άποια στιγμή μέσα στην εβδομάδα και σε κάποιους από εσάς αν χρειαστεί θα το στέλνω εγώ ή οι δάσκαλοί σας με email.
  6. Το μάθημά μας θα έχει δύο μέρη. Το πρώτο θα είναι το θεωρητικό κομμάτι και το δεύτερο εργασίες.
  7. Για να μπορείτε να συμμετέχετε όλοι θα προσπαθήσω το υλικό που θα σας στέλνω να είναι σε εικόνα, βίντεο ή απλό κείμενο και, αν είναι δυνατό, να μη θέλει εκτύπωση, για να μπορούν να ασχοληθούν και τα παιδιά που δεν έχουν τον απαιτούμενο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
  8. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για τις δραστηριότητες – εργασίες που θα σας ζητήσω θα είναι τέτοιου είδους που θα μπορείτε να τα βρείτε στο σπίτι, στον κήπο, στο μαγαζάκι ή το σούπερ μάρκετ που ψωνίζετε. Προσπαθήστε να είναι απλά, καθημερινά, παλιά ή άχρηστα αντικείμενα για να μένουμε στο πνεύμα της απλότητας και της λειτουργικότητας .
  9. Εσείς θα μπορείτε (όταν το ζητάω), μετά το τέλος των εργασιών να φωτογραφίζετε ή να βιντεοσκοπείτε κάποιο ενδεικτικό μέρος της δουλειάς σας με το κινητό του γονέα σας και να μου τη στέλνετε στο email του σχολείου mail@dim-an-aliss.ach.sch.gr ή στο tokasd@sch.gr.
  10. Τις εργασίες σας θα πρέπει να μου τις στέλνουν οι γονείς σας μέχρι την Κυριακή το βράδυ μέχρι τις 21:00΄ με τίτλο «Εργασίες» , και θα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του μαθητή. Τις εργασίες αυτές θα τις αναρτώ στο ιστολόγιο και στην πλατφόρμα e-me την επόμενη μέρα Δευτέρα. Όταν εγγραφούν όλοι οι μαθητές στην e-me τότε θα μπορείτε να μου στέλνετε εκεί το υλικό και δε θα χρειάζεται η ανάρτηση στο blog.
  11. Προσοχή! Στις φωτογραφίες και τα βίντεο που θα μου στέλνουν οι γονείς σας δε θα πρέπει να διακρίνονται πρόσωπα και είναι υποχρεωτικό τα τηρείται ό,τι προβλέπεται για τον σεβασμό και την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων του καθενός.
  12. Το υλικό που θα έρχεται αργότερα από την ώρα που σας είπα θα δημοσιεύεται την επόμενη. Τις αναρτήσεις για το μάθημά μας θα τις βρίσκετε στο πάνω μέρος του blog (στο μαύρο περιθώριο) που γράφει «Απλά κι ευέλικτα».

Τρίτη, λοιπόν 07/04/2020 και ώρα 08:15΄ ακριβώς ξεκινάμε.

Δέστε τις ζώνες σας….

Ειλικρινά μου λείπετε πάρα πολύ…!

Ο δάσκαλός και διευθυντής σας

Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Διδακτικό Υλικό, Ευέλικτη Ζώνη, Νέα Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *