Μήνυμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης 3-4-2020/ Letter to my students

Η επιστολή σε μορφή M.O. Word / letter to my students (Πηγή: Σπύρος Νιάρος)

Ε΄ ΤΑΞΗ  –  Ώρα για σινεμά και βίντεο

 

Αγαπημένα μου Πεμπτάκια,

 Το προηγούμενο μήνυμά μου, περίπου τελείωνε με μία λέξη,  που ονοματίζει το πιο δυνατό συναίσθημα που πηγάζει από την καρδιά του ανθρώπου. Την ΑΓΑΠΗ.

Δείτε προσεκτικά το παρακάτω βίντεο με τίτλο ‘’Η πιο όμορφη καρδιά’’ και ύστερα προσπαθήστε να γράψετε στο τετράδιό σας τις σκέψεις σας πάνω σ’ αυτό που είδατε. Επίσης μπορείτε να τις εκφράσετε και με μια ωραία δικιά σας ζωγραφιά. Όλα αυτά, αν θέλετε, μπορείτε να μου τα στείλετε με email να τα δω.

https://www.youtube.com/watch?v=Nu95g-yuduk&t=314s

Θα ήθελα, ακόμα, να σας προτείνω να απολαύσετε οπτικοακουστικά την ονειρική μουσική του Yakuro : ‘’BlueThe Color of Dreams’’. Στο συγκεκριμένο βίντεο θα δείτε εκπληκτικές εικόνες και συμμετρικά σχέδια με κυρίαρχο το μπλε χρώμα. Μπορείτε να παγώνετε το βίντεο όπου θέλετε και κοιτώντας τις συγκεκριμένες εικόνες, να τις ζωγραφίσετε σε χαρτί δημιουργώντας έτσι ίδια ή παρόμοια υπέροχα δικά σας σχέδια. Και το κυριότερο, αφήστε ελεύθερη τη φαντασία σας να ταξιδέψει μέσα στη θάλασσα των χρωμάτων και της μουσικής.

https://www.youtube.com/watch?v=PUOFj0ztpSU

Τέλος, θα σας  πρότεινα να παρακολουθήσετε οικογενειακώς την διεθνώς αναγνωρισμένη και βραβευμένη ταινία του Δημήτρη Σπύρου ‘’ Ο Ψύλλος ‘’…Ο Ηλίας ζει σ’ ένα χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας. Είναι μαθητής της Έκτης τάξης κι εκδίδει μόνος του μια χειρόγραφη εφημερίδα, τον ‘’Ψύλλο’’. Στο χωριό οι πιο πολλοί τον φωνάζουν Ψύλλο και τον αντιμετωπίζουν με ειρωνεία. Όμως αυτός ονειρεύεται να ταξιδέψει και ο ‘’Ψύλλος’’ του δίνει φτερά να πετάξει μακριά…

https://www.youtube.com/watch?v=mw0TYUL28YI&t=84s

Παιδιά μου αγαπημένα, μην ξεχνάτε ότι σήμερα, κανονικά, θα πηγαίναμε στην εκκλησία να παρακολουθήσουμε την ιερή ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Όμως οι περιστάσεις το ακύρωσαν. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε νοερά με την προσευχή μας να παρακαλέσουμε την Παναγία να μας προστατεύσει από κάθε κακό. Όπως έκαναν και οι κάτοικοι της Πόλης το 626 μ.Χ. και σώθηκαν από την πολιορκία των Περσών και των Αβάρων ( Ιστορία –  μάθημα 18, σελ. 55 – μπορείτε να κάνετε επανάληψη).

Αν θέλετε ακούστε και τον παρακάτω υπέροχο ύμνο που έγραψε ο Άγιος Νεκτάριος προς τιμή της Θεοτόκου.

https://www.youtube.com/watch?v=DOYh_v00Geo

Υ.Γ. Αύριο (4-4-2020) θα σας στείλω με email επαναληπτικές εργασίες σε διάφορα μαθήματα.

Σας φιλώ, ο δάσκαλός σας Σπύρος Νιάρος                                            ΠΑΤΡΑ 3-4-2020

(Υ.Γ.2. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συντάκτες του ιστολογίου δεν ευθύνονται για τυχόν διαφημίσεις ή συνδέσμους που εμφανίζονται παράλληλα με τα βίντεο και οι μαθητές δε θα πρέπει να μένουν ανεπιτήρητοι κατά την παρακολούθηση).

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Γλώσσα Ε΄ τάξης, Διδακτικό Υλικό, Ε΄ τάξη, Θρησκευτικά Ε΄ τάξης. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *