Μήνυμα για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης / Letter to my students

Λογοτεχνία

 Αγαπημένα μου παιδιά

1η Απριλίου σήμερα… Πρωταπριλιά… Σε διαφορετικές συνθήκες τέτοιες ώρες θα παίζαμε μεταξύ μας με πρωταπριλιάτικα ψέματα. Σαν ψέμα, όμως, είναι αυτό που ζούμε σήμερα. Σαν ψέμα. Και δυστυχώς, είναι αλήθεια. Αλλά πρέπει να πολεμήσουμε. Και θα πολεμήσουμε! ΠΩΣ; Η απάντηση είναι μία. Με την υπομονή μας. Μένοντας μέσα. ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ! Αυτό είναι το όπλο μας (μαζί με τους κανόνες υγιεινής φυσικά) εναντίον του αόρατου εχθρού που μας απειλεί. Το δικό μας όπλο.

Υπάρχουν όμως κι άλλα όπλα. Τα όπλα της ιατρικής και νοσηλευτικής επιστήμης. Όλοι αυτοί που εργάζονται και παλεύουν ακατάπαυστα και νυχθημερόν εναντίον του ιού. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και όλοι οι ερευνητές  επιστήμονες της ιατρικής. Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη. Να μην τους ξεχνάμε, παιδιά, στις προσευχές μας.

Στο τέλος όλοι μαζί με τη βοήθεια του Θεού θα νικήσουμε. Να είστε σίγουροι!

Αγαπημένα μου παιδιά

Ας έχουμε αισιοδοξία για το ΑΥΡΙΟ. Δείτε, σας παρακαλώ , το παρακάτω βίντεο και γεμίστε συναισθήματα. Γεμίστε ελπίδα και χαρά. Μαζί θα πετάξουμε ΑΥΡΙΟ ανοίγοντας τα φτερά μας, όπως ο κόνδορας. Και γι’ αυτό να είστε σίγουροι!

Αν θέλετε, μπορείτε να βρείτε και να διαβάσετε ή να γράψετε πληροφορίες για τους 2 πρωταγωνιστές του βίντεο (Κόνδορας και Ινδιάνα).

 

https://www.youtube.com/watch?v=U9UHZT3Oo8A&list=RDU9UHZT3Oo8A&start_radio=1

 

Επίσης, θα ήθελα να σας προτείνω, καθώς πλησιάζουμε στις άγιες ημέρες του Πάσχα, να δείτε ξανά την ταινία ‘’Η επίσκεψη του Χριστού’’, που είχαμε προβάλλει και στην τάξη μας. Παιδιά μου όμορφα, μην ξεχνάμε τον άνθρωπο δίπλα μας, τον άνθρωπο που υποφέρει. Μας λένε, και σωστά, να κρατάμε αποστάσεις μεταξύ μας. Έτσι πρέπει. Για την υγεία μας και για την υγεία των άλλων. Η ΑΓΑΠΗ όμως, δε γνωρίζει αποστάσεις! Δώστε την όπως και όπου μπορείτε.

 

https://www.youtube.com/watch?v=LD706WY5Yfw

 

Όπως σας έγραψα και στο χθεσινό e-mail, τερατάκια μου γλυκά, ειλικρινά σας πόνεσα!!! Να περιμένετε νέο e-mail με ασκήσεις αύριο (2-4-2020).

 

 Υ.Γ. : Μην ξεχνάτε να παρακολουθείτε τα πρωινά την εκπαιδευτική τηλεόραση.

 

Πολλά φιλιά  για όλους, και γαργαλητά…για μερικές και μερικούς

 

Ο δάσκαλός σας

 

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΑΡΟΣ                                                            ΠΑΤΡΑ  1 – 4 – 2020

(Υ.Γ.2.  ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συντάκτες του ιστολογίου δεν ευθύνονται για τυχόν διαφημίσεις ή συνδέσμους που εμφανίζονται παράλληλα με τα βίντεο και οι μαθητές δε θα πρέπει να μένουν ανεπιτήρητοι κατά την παρακολούθηση).

 

 

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Ε΄ τάξη. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *