Επιστολή προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης / Letter to my students

Επιστολή στους μαθητές και τις μαθήτριές μου / Letter Κάντε κλικ στην εικόνα (Πηγή:https://www.bankwars.gr)

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Ε΄ ΤΑΞΗΣ

Αγαπητά μου παιδιά, Θεοδοσία, Νάντια, Μαρία, Ελευθερία, Δήμητρα, Αναστάλια, Ευγενία, Αριστομένη, Χάρη, Νίκη, Βιβή, Αγγελική, Γρηγορία, Μαριτίνα, Ελευθερία, Βασίλη, Παύλο και Αλεξία, σας χαιρετώ, σας φιλώ και σας σκέφτομαι. Νοσταλγώ το σχολείο μας, την τάξη μας και τις μοναδικές σας παρουσίες. Ειλικρινά μου λείπετε.

Μπορεί αυτή η περιπέτεια που ζούμε να μας κρατάει προσωρινά μακριά, πιστεύω όμως πως όταν τελειώσει θα έρθουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κοντά ο ένας με τον άλλο. Θα γίνουμε μια τεράστια αγκαλιά. Να πιστεύουμε όλοι μας πως θα μας αξιώσει ο Θεός να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Πάντα, μετά την καταιγίδα ακολουθεί η ξαστεριά.

Παιδιά μου καλά, θα ήθελα σας προτείνω για να γεμίσετε δημιουργικά το χρόνο σας (εκτός απ’ αυτά που σας έγραψα στο προηγούμενο γράμμα), τα εξής:

  • Μπορείτε πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο στο YouTube να παρακολουθήσετε την εκπληκτική ταινία του Ζαν Ζακ Ανό ‘’Η αρκούδα’’.

https://www.youtube.com/watch?v=XRg4pI8kD6o

Η αρκούδα του Ζαν Ζακ Ανό /Jean-Jacques Ano’s ¨The bear” (Πηγή: You tube)

  • Μπορείτε, επίσης, να δείτε ένα πολύ ωραίο βίντεο με μια συγκινητική ιστορία (‘’Το σκυλί και το δελφίνι’’, περίπου 7 λεπτά), επίσης στο YouTube πατώντας τον σύνδεσμο:

Αφού δείτε αυτό το βιντεάκι, μπορείτε να περιγράψετε γραπτώς στο τετράδιό σας (Γλώσσας ή Εργασιών) την ιστοριούλα αυτή εμπλουτίζοντάς την, αν θέλετε, και με δικές σας ιδέες. Επίσης μπορείτε να γράψετε ελεύθερα με τη φαντασία σας και τη συνέχειά της. Και φυσικά όσοι θέλουν θα μπορούν να τις διαβάσουν, όταν με το καλό επιστρέψουμε στο σχολείο.

  • Τέλος θα ήθελα να σας προτείνω να κάνετε μια επανάληψη στην προπαίδεια γράφοντάς την με τον τρόπο που έχουμε μάθει, δηλαδή τη σκάλα της με τις διαιρέσεις που βγαίνουν κάθε φορά (τετράδιο Μαθηματικών).

Αγαπημένα μου ΖΙΖΑΝΙΑ, αυτές οι προτάσεις και οι οδηγίες που σας δίνω, καθώς και όποιες λάβετε τις επόμενες ημέρες, έχουν ένα και μοναδικό σκοπό. Να σας κρατήσουν συνδεδεμένους με το σχολικό περιβάλλον. Ό,τι κάνετε, να το κάνετε χωρίς το παραμικρό άγχος. Δε θα το κάνετε σαν μάθημα για το σχολείο, ούτε για να γράψετε τεστ κι επαναληπτικά. Ακόμα κι αν δεν καταφέρνετε κάποια άσκηση ή δραστηριότητα, δεν πειράζει.

Θέλω, και θα προσπαθήσω να είμαστε σε τακτική επαφή (τηλέφωνο, e-mail, ιστοσελίδα σχολείου) για όσο καιρό χρειαστεί. Κι εσείς και οι γονείς σας να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά είτε για να σας λύσω απορίες είτε απλά και ανθρώπινα για να κουβεντιάσουμε για ο,τιδήποτε θέλετε.

Εύχομαι να είστε και να παραμείνετε όλοι σας καλά, μικροί και μεγάλοι.

 

Σας αγαπώ πολύ                                                                                   ΠΑΤΡΑ 27-3-2020

Ο δάσκαλός σας

 

ΣΠΥΡΟΣ ΝΙΑΡΟΣ

(Υ.Γ. ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι συντάκτες του ιστολογίου δεν ευθύνονται για τυχόν διαφημίσεις ή συνδέσμους που εμφανίζονται παράλληλα με τα βίντεο και οι μαθητές δε θα πρέπει να μένουν ανεπιτήρητοι κατά την παρακολούθηση).

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Διδακτικό Υλικό, Ε΄ τάξη. Ετικέτες: , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *