Επιστολή προς τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ τάξης / Letter to my students

Λογοτεχνία

 

Αγαπημένοι-ες  μου μαθητές-τριες

Μου λείπετε πολύ. Μου λείπουν τα γέλια σας, μου λείπουν  οι αταξίες σας ,οι φωνές σας, μου λείπουν  τα σαρδάμ  σας, μου λείπει η παρουσία σας, το χαμόγελό σας , τα φωτεινά πρόσωπά σας.

Μπορεί η πατρίδα μας, όπως θα έχετε καταλάβει, να περνάει μια άσχημη περίοδο. Και όχι μόνο η Ελλάδα μας. Σε πολλές  χώρες του κόσμου οι άνθρωποι δοκιμάζονται και υποφέρουν εξαιτίας του περιβόητου κορωνοϊού. Όμως πάνω από κάθε ιό και αρρώστια βρίσκεται ο Υιός του Θεού. Να είμαστε σίγουροι και να πιστεύουμε ότι με τη βοήθειά Του θα ξεπεράσουμε κι αυτή τη δυσκολία.

Έτσι όπως ήρθαν, δυστυχώς, τα πράγματα, τα σχολεία όλης  της  χώρας  θα παραμείνουν κλειστά για ένα μεγάλο διάστημα με σκοπό να προστατευθεί ο πληθυσμός από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Γι’ αυτό το διάστημα, λοιπόν, θα ήθελα να σας δώσω μια συμβουλή και να σας προτείνω κάποιες δημιουργικές δραστηριότητες. Δραστηριότητες που  θα σας κρατήσουν σε επαφή με τα μαθήματά σας και το σχολικό περιβάλλον.

Αγαπημένα μου παιδιά, σας παρακαλώ ιδιαιτέρως να εφαρμόζετε τους κανόνες υγιεινής (τακτικό πλύσιμο χεριών, βήξιμο και φτέρνισμα στον αγκώνα ή στη χούφτα κ.λ.π.) και κυρίως να υπακούτε στις οδηγίες των γονιών σας και να μην τους στενοχωρείτε.

Όσο για τη δημιουργική σας απασχόληση σε αυτές τις έκτακτες διακοπές, σας προτείνω τα εξής:

  • Να διαβάζετε κάθε μέρα τη Βυζαντινή Ιστορία (από το μάθημα 20 και κάτω) υπογραμμίζοντας τα ονόματα, τις χρονολογίες και τα σημαντικά σημεία του και ύστερα να ασχολείστε με όποιες ασκήσεις θέλετε από το τετράδιο εργασιών. Στόχος σας θα είναι όχι να μάθετε το μάθημα αλλά να αποκτήσετε μια εικόνα από την εξέλιξη των γεγονότων σαν να διαβάζατε ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Εννοείται, ότι μπορείτε να κάνετε και επανάληψη στα προηγούμενα μαθήματα.
  • Τα ίδια μπορείτε να κάνετε και με τη Γεωγραφία.
  • Στα μαθήματα της Γλώσσας και των Μαθηματικών δεν έχετε τα επόμενα τεύχη, επομένως δεν μπορείτε να ασχοληθείτε με τα παρακάτω κεφάλαια. Έχετε όμως τη δυνατότητα να κάνετε επαναλήψεις στα προηγούμενα. Σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ η ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΞΗ. Όσοι έχετε υπολογιστή γράψτε στο GOOGLE “ψηφιακή τάξη” και μπείτε στο πεδίο της Ε΄ τάξης. Εκεί θα βρείτε όλα τα μαθήματα της τάξης με ασκήσεις, σχεδιαγράμματα, βίντεο κ.ά

Σύνδεσμος για την “Ψηφιακή τάξη”/ eclass (Πηγή: https://anoixtosxoleio.weebly.com/)

  • Μειώστε όσο μπορείτε την ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια στον υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο. Προτιμήστε, αντί γι’ αυτά, τη μελέτη βιβλίων (λογοτεχνικά, διηγήματα, παραμύθια κ.ά.). Συναντήστε τους φίλους και τις φίλες σας. Μιλήστε και παίξτε μαζί.
  • Φυσικά, τα όσα προτείνονται είναι προαιρετικά και έχουν σκοπό  να σας κρατήσουν σε επαφή με το σχολείο και να σας βοηθήσουν εσάς και τους γονείς σας να γεμίσετε γόνιμα τον ελεύθερο χρόνο που προέκυψε.

Καλά μου παιδιά, εύχομαι και ελπίζω να ανταμώσουμε ξανά στο σχολείο μας το συντομότερο δυνατό. Γεροί και δυνατοί,  να το βρούμε καλύτερο απ’  ότι το αφήσαμε. Σας σκέφτομαι.

 

Με πολλή αγάπη

Ο δάσκαλός σας

ΠΑΤΡΑ  11-3-2020                                                                                    ΣΠΥΡΟΣ  ΝΙΑΡΟΣ

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Ε΄ τάξη. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *