Μέτρα του σχολείου για την αποφυγή διάδοσης κορονοϊού / 2019-nCoV

        Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την εγκύκλιο του υπουργείου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού το σχολείο μας είναι υποχρεωμένο να προστατέψει τους μαθητές, το προσωπικό αλλά και τις οικογένειές τους. Γι αυτόν τον λόγο οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

  1. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ασφάλεια των μαθητών και του προσωπικού να ακολουθήσουμε όλοι, ανεξαίρετα, τις οδηγίες των ειδικών χωρίς καμία παρέκκλιση.
  2. Την Παρασκευή (6/3/2020), και πριν τις οδηγίες, έγινε η επιδιόρθωση βλαβών στην αποχέτευση από ιδιωτική εταιρία (με πρωτοβουλία και έξοδα του σχολείου).
  3. Στο προαύλιο του σχολείου ξεκινούν εργασίες καθαρισμού και βαψίματος με ασβέστη από εργάτες (με πρωτοβουλία και έξοδα του σχολείου) για όσο διάστημα ο καιρός το επιτρέψει.
  4. Τις δυο εβδομάδες που ακολουθούν το σχολείο θα είναι κλειστό και θα γίνονται εργασίες σχολαστικού καθαρισμού όλων των χώρων, με προτεραιότητα τους χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος (εσωτερικές και εξωτερικές τουαλέτες – βρύσες κλπ).
  5. Οποιοδήποτε υλικό ή μέσο που προβλέπεται από την εγκύκλιο και ό,τι κρίνεται αναγκαίο για τον καθαρισμό, και δεν υπάρχει στο σχολείο, θα το προμηθεύεται η καθαρίστρια άμεσα, χωρίς να ειδοποιηθεί το σχολείο.
  6. Στην προσπάθεια καθαρισμού του σχολείου η καθαρίστρια θα πρέπει να ακολουθήσει αυστηρά τις οδηγίες του Υπουργείου και παράλληλα να συνεργαστεί με όποιο άτομο μπορεί να συμβάλλει εθελοντικά ή με πληρωμή από το σχολείο ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία με την προϋπόθεση να ειδοποιηθεί η διεύθυνση.
  7. Επισημαίνεται ότι, το σχολείο είναι κλειστό σε όλους. Αν κάποιος, για εξαιρετικά σοβαρό λόγο, εισέρχεται σε αυτό κατόπιν άδειας από τον διευθυντή και θα πρέπει να συμμορφώνεται με τις σχετικές οδηγίες, να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και να αντιμετωπίζεται ως πιθανός φορέας ιώσεων που μπορεί να μεταδώσει.
  8. Για τον παραπάνω λόγο το παρόν έγγραφο:
  • θα αποσταλεί σε όλους τους συλλόγους που χρησιμοποιούν το σχολείο για πολιτιστικές δραστηριότητες (χορό, γυμναστική κλπ), οι οποίες (δραστηριότητες), μετά την οδηγία του Υπουργείου, απαγορεύεται να διεξάγονται έως ότου δοθεί η απαραίτητη άδεια.
  • Θα αποσταλεί στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας για να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα, όπως το να γίνει πρόβλεψη για απολύμανση αλλά και χρηματοδότηση του σχολείου ή ενίσχυσή του με υλικά και προσωπικό καθαριότητας.
  • θα αναρτηθεί στο ιστολόγιο και στον εξωτερικό πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου.
  1. Το Δ. Σ. του Συλλόγου Γονέων θα πρέπει να επικοινωνήσει με τους γονείς & κηδεμόνες και να τους ενημερώσει για το παρόν έγγραφο και την εγκύκλιο του Υπουργείου.
  2. Ο διευθυντής του σχολείου θα βρίσκεται στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται να βοηθήσει στην παρούσα κατάσταση.
  3. Για ό,τι νεότερο προκύψει θα ενημερώνεστε από το ιστολόγιο του σχολείου μας (https://blogs.sch.gr/dimanali/) το οποίο θα πρέπει οι γονείς να το επισκέπτονται καθημερινά γιατί, πέρα από τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, ενδέχεται να αναρτηθεί υλικό και οδηγίες από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων και τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων για τους μαθητές.

Συστήνουμε σε όλους να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση με την προσοχή και την υπευθυνότητα που αρμόζει και ευχόμαστε υγεία και να ξεπεραστεί η παρούσα κρίση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Ο διευθυντής του σχολείου

 

Τόκας Δημήτριος

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Νέα Ανακοινώσεις, Σύλλογος Γονέων. Ετικέτες: . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *