Πριν ξεκινήσετε…/ Safe internet

safer-internet-Ασφάλεια-στο-διαδίκτυο-220

Αγαπητές φίλες και φίλοι καλώς ήρθατε στον ιστότοπο του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Πριν ξεκινήσετε την περιήγησή σας θα σας παρακαλούσαμε να κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις παρακάτω γραμμές. Στον ιστότοπό μας φιλοξενούνται οι δράσεις του σχολείου μας και παράλληλα μοιραζόμαστε μαζί σας σκέψεις, προβληματισμούς, γνώσεις και απόψεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε όμως ότι υπάρχουν πνευματικές δημιουργίες άλλων ή δικές μας και παρ’ όλο που φροντίζουμε να δηλώνουμε την πηγή προέλευσής τους, υπενθυμίζουμε πως ανήκουν στους δημιουργούς τους.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι απαγορεύεται -εκτός από τη διδακτική τους χρήση, που είναι ελεύθερη (κι εμείς έχουμε πάρει ιδέες από άλλους ιστότοπους)- η οποιαδήποτε εμπορική ή άλλου είδους εκμετάλλευση (ή χρήση).

Ακόμα παρακαλούμε τους γονείς και κηδεμόνες των μικρών μας μαθητών να έχουν υπ’ όψη τους πως η περιήγηση των παιδιών σε υλικό ιστοτόπων, ακόμα κι αυτών που έχουμε ως παραπομπή (link), θέλει προσοχή και άπτεται της ευθύνης τους. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν ανεπιτήρητα όταν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες και ασφαλέστερη περιήγηση κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να μεταφερθείτε σε ένα περιβάλλον όπου μπορείτε να μάθετε πώς μπορείτε να αξιοποιείτε το διαδίκτυο με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Ασφάλεια στο διαδίκτυο http://www.saferinternet.gr/ / Safe intrnet Πηγή εικόνας: Τόκας Δημήτριος)

Κάντε κλικ για ασφαλέστερο διαδίκτυο

Τον παραπάνω πρόλογο τον δανειστήκαμε από τον εξαιρετικό ιστότοπο του 95ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και του Δημοτικού Σχολείου Λουσικών Αχαΐας πιστεύοντας ότι ισχύει για κάθε blog του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Καλή σας περιήγηση. Τόκας Δημήτριος, (υπεύθυνος για τη λειτουργία του ιστότοπου)

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Νέα Ανακοινώσεις. Ετικέτες: , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *