Πάτρα: Ημερίδα με θέμα «Η σκοτεινή πλευρά του 5G και της έξυπνης(;) πόλης»/ 5G danger

ΕΠΕΙΓΟΝ! Μας αφορά όλους.

Η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία διοργανώνει ημερίδα, το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, στην «Αγορά Αργύρη», με θέμα  «Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ 5G ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΥΠΝΗΣ (;) ΠΟΛΗΣ: Ζήτημα Εθνικών Διαστάσεων».

«Η επιλογή της Πάτρας ως πόλης για την πιλοτική εφαρμογή του 5G, σήμανε συναγερμό σε κάθε σκεπτόμενο ευαισθητοποιημένο πολίτη που ήδη ανησυχούσε για τις βλαπτικές επιδράσεις της ανθρωπογενούς ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας των ασύρματων επικοινωνιών.

Υπάρχουν πλέον σαφή και αδιαμφισβήτητα επιστημονικά στοιχεία ότι η εξάπλωση αυτών των τεχνολογιών (GSM, 3G, 4G, 5G) πλήττει καίρια τη δημόσια υγεία λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ηλεκτρονικής περιβαλλοντικής ρύπανσης όχι πλέον έξω αλλά εντός των οικιακών, εκπαιδευτικών, νοσοκομειακών, επαγγελματικών κ.λπ. χώρων.

Δεν είναι τυχαίο ότι εκατοντάδες ανεξάρτητοι και καταξιωμένοι επιστήμονες συσπειρώνονται και με τις διεθνείς εκκλήσεις τους (δύο μέσα στο έτος 2018) απαιτούν από τους παγκόσμιους οργανισμούς αλλά και από τους εθνικούς φορείς να ακούσουν τα σύγχρονα δεδομένα και να ενεργήσουν άμεσα για την προστασία τόσο του απλού πολίτη όσο και κάθε ζώντος οργανισμού επί της γης από την ηλεκτρομαγνητική (ΗΜ) ακτινοβολία των νεότερων τεχνολογιών ασύρματης επικοινωνίας.

Στην επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει η Επιτροπή Πολιτών Πάτρας για την Προστασία της Υγείας από την Ηλεκτρομαγνητική Ακτινοβολία, οι ομιλητές θα παραθέσουν με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο τα θέματα που ανακύπτουν από την ανεξέλεγκτη χρήση και επέκταση αυτών των τεχνολογικών εξελίξεων, και που επηρεάζουν αρνητικά την δημόσια υγεία όπως η Υπογεννητικότητα (δημογραφικό), το Τοξικό Περιβάλλον του Πλανήτη, Νευρολογικά προβλήματα / Καρκινογένεση, τα προβλήματα Ανάπτυξης & Συμπεριφοράς της Νέας Γενιάς.

Τα ζητήματα που προκύπτουν πλέον ξεπερνούν τις ατομικές επιπτώσεις και αποτελούν Ζητήματα Εθνικών Διαστάσεων. Ο πολίτης καλείται να ενημερωθεί με αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία, και να αποφασίσει να προστατεύσει την υγεία του και την υγεία των παιδιών του.

Ευελπιστούμε η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει τον ισχυρό κραδασμό που θα ενεργοποιήσει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις που θα ανακόψουν την αδίστακτη επέλαση της βιομηχανίας της ασύρματης επικοινωνίας όπως έχει ήδη γίνει σε άλλες χώρες.

Ελάτε να μάθουμε πως …

ΚΕΝΤΡΙΚΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

–              Αλκιβιάδης-Κων. Κεφαλάς, Ph.D Φυσικής, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

–              Ανδρέας Ηλιάδης Παιδίατρος-Εντατικολόγος,

–              Γιάννης Στρατούλιας, Ψυχίατρος

–              Θεόδωρος Μέτσης, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος, Μηχανικός Περιβάλλοντος ΕΜΠ

–              Κωνσταντίνος Διάκος, Οικολόγος, Νομικός Περιβάλλοντος

–              Κωνσταντίνος Κουτσογιάννης, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Φυσικής

–              Πολυξένη Νικολοπούλου – Σταμάτη, Ομότιμη Καθηγήτρια Περιβαλλοντικής Παθολογικής Ανατομικής

–              Στέλιος Α. Ζηνέλης, MD, ΒΑ, Ιατρός Παθολόγος/Γαστρεντερολόγος

–              Χρήστος Γεωργίου, Ομότιμος Καθηγητής Βιοχημείας»

Σχετικά με ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΑΛΙΣΣΟΥ

Είμαστε οι μαθήτριες, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Άνω Αλισσού. Βρισκόμαστε πολύ κοντά στη θάλασσα και 20 χιλιόμετρα από την Πάτρα,  σε μια μαγευτική τοποθεσία της Δυτικής Αχαΐας.
Υπεύθυνοι αναρτήσεων και λειτουργίας του blog: Οι συντάκτες των άρθρων.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Γενικά, Νέα Ανακοινώσεις. Ετικέτες: , , , , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *