Το σχολείο μας είναι European Blue School!

Στιγμιότυπο οθόνης 2024 06 07 000850Μια σπουδαία διάκριση έλαβε το σχολείο μας χτες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Έχοντας πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα τα προηγούμενα δύο χρόνια (τους “Μυδοερευνητές”) που είχε σχέση με καθαρές θάλασσες και ωκεανούς και αφού το πρόγραμμα εξετάστηκε ότι πληρούσε τις προϋποθέσεις, έλαβε το πιστοποιητικό European Blue School από τον ευρωπαϊκό φορέα EU4Ocean, μια πρωτοβουλία που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Θαλάσσιων Υποθέσεων και Αλιείας.

Ένα σχολείο που φέρει τον τίτλο αυτό θεωρείται ότι μέσω της μάθησης που βασίζεται σε έργα, εμπλέκει τους μαθητές με θέματα που σχετίζονται με τη θάλασσα και τη ναυτιλία για να δημιουργήσει στους μαθητές και τις νέες γενιές συνείδηση και αίσθημα ευθύνης για τις θάλασσες και τον ωκεανό μας.

Ανήκοντας πλέον στο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Μπλε Σχολείων (Network of European Blue Schools), θα μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα αντίστοιχα σχολεία σε όλη την Ευρώπη, να πάρει ή και να δώσει ιδέες, πληροφορίες, πρακτικές. Περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο μπορείτε να αναζητήσετε στην επίσημη σελίδα που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή επιτροπή και ο υπό εποπτεία φορέας : https://maritime-forum.ec.europa.eu/theme/ocean-literacy-and-blue-skills/ocean-literacy/network-blue-schools_en