Επίσκεψη Πυροσβεστικού κλιμακίου – Βιωματική δράση

Την Τετάρτη 31/10/2018 επισκέφτηκε το σχολείο μας Πυροσβεστικό Κλιμάκιο από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Σαλαμίνας. Ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Δ’ τάξης για τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, για τα μέσα κατάσβεσης της φωτιάς και κυρίως για τα μέτρα προφύλαξης και πρόληψης ατυχημάτων που σχετίζονται με τη φωτιά.

Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα όργανα, τα μέσα, τα εργαλεία που έχει ένα πυροσβεστικό όχημα καθώς επίσης και την σειρά προετοιμασίας – επιχείρησης έργου κατάσβεσης του πυροσβέστη όταν προκύψει συμβάν.

Μετά έγινε επίδειξη εικονικής κατάσβεσης με πυροσβεστικό αυλό-μάνικα από όλους τους μαθητές με τη βοήθεια και τις οδηγίες των πυροσβεστών.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί θερμά τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σταθμού Σαλαμίνας, Επιπυραγό κ. Αράπη Παναγιώτη για την άμεση συγκατάθεσή του στο αίτημα του σχολείου για την πραγματοποίηση βιωματικής δράσης σχετικά με τις πυρκαγιές και τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Επίσης, ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, Υποπυραγό κ. Κουρκούτη Κωνσταντίνο, Αρχιπυροσβέστη κ. Δημόπουλο Στέλιο, Πυροσβέστη κ. Μπουφίδη Κωνσταντίνο, οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, για να μεταδώσουν τη γνώση και εμπειρία τους, ώστε οι μαθητές μας να μάθουν, να κατανοήσουν και κυρίως να έρθουν πιο κοντά στη σύλληψη του έργου που επιτελεί το Πυροσβεστικό Σώμα.