Χεράκι χεράκι… να ομορφύνουμε λιγάκι!

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος μαθητές και εκπαιδευτικοί των τάξεων Δ1 και Γ2 υλοποιήσαμε το περιβαλλοντικό  πρόγραμμα «Χεράκι χεράκι… να ομορφύνουμε λιγάκι».

Φορέσαμε γάντια μιας χρήσεως, πήραμε πλαστικές σακούλες και αναλάβαμε δράση. Από την παιδική χαρά της παραλίας κάτω από το σχολείο μας  ως και την περιοχή της Σκυτάλης, συλλέξαμε μια μεγάλη ποικιλία σκουπιδιών (χαρτί, αλουμίνιο, πλαστικό) σε διάφορες συσκευασίες!

Μπορεί να ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό το μάζεμα των σκουπιδιών στις παραλίες του Αιαντείου αλλά ευαισθητοποίησε, προς έκπληξή μας, πολλούς περαστικούς και λουόμενους που επαίνεσαν τα παιδιά για την πράξη τους. Δώσαμε το μήνυμα και κάναμε μια αρχή!

Οι μαθητές αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση για την δράση τους  και αναλογίστηκαν τις μακροχρόνιες συνέπειες της ρύπανσης των ακτών από έναν τεράστιο όγκο σκουπιδιών και απορριμάτων. Επισήμαναν την ανάγκη λειτουργίας ενός οργανωμένου προγράμματος ανακύκλωσης σε κάθε γειτονιά του  νησιού  μας καθώς και την αναγκαιότητα ύπαρξης κάδων σκουπιδιών και αποκομιδής τους!

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι με την ευχή να έχουμε ένα καλό καλοκαίρι με καθαρότερες θάλασσες και ακτές!!