(Γιάννης Μ.– Δ΄ τάξη- σχ. έτος 2014-15)
ΥΛΙΚΑ
200 γραμμ. ρύζι
2 κ. πιπεριές
1 μεγάλο κρεμμύδι
500 γραμμ. χυμό ντομάτας (σάλτσα)
Λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
και μια βαθιά κουτάλα ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές μέσα και έξω, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί, μετά ρίχνουμε το χυμό ντομάτας (σάλτσα), το ρύζι, το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη μέχρι να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο νεράκι. Όταν είναι έτοιμο γεμίζουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε με αλάτι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για μια περίπου ώρα (60΄).
Τελειες οι γεμιστες πιπεριες ελαιολαδου.