Την Τρίτη 9/2/2016 οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης έφτιαξαν κουλουράκια λαδιού ακολουθώντας τη συνταγή του βιβλίου της Γλώσσας! Ευχαριστούμε πολύ την κα Αιμιλία για το ψήσιμο. Το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε…
Παρακάτω σας παρουσιάζουμε και τη συνταγή μας:
Κουλουράκια λαδιού
Υλικά:
3 ποτήρια ελαιόλαδο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κρασοπότηρο χυμό πορτοκάλι με λίγο λεμόνι
1 κρασοπότηρο κανέλα βρασμένη
3 κουταλιές ρακή
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 ποτήρι σουσάμι καβουρντισμένο
αλεύρι για μαλακή ζύμη, όσο σηκώσει
(λιγότερο από 1,5 κιλό)
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το κανελόζουμο, το μπέικιν πάουντερ διαλυμένο στη ρακή, το σουσάμι και τέλος το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μαλακή ζύμη και πλάθουμε τα κουλουράκια. Tα κουλουράκια πρέπει να ψηθούν στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία.