ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Στα πλαίσια του μαθήματος διαχείρισης φυσικών καταστροφών, σεισμού και πυρκαγιάς, κλιμάκιο της πυροσβεστικής υπηρεσίας Άρτας ήρθε στο σχολείο μας την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ενημερώθηκαν για τις ενέργειες σε περίπτωση σεισμού, πυρκαγιάς και πλημμύρας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και επίσης για τον αριθμό 199 κλήσης της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Έπειτα “εξερεύνησαν” μαζί με τους πυροσβέστες τον εσωτερικό εξοπλισμό ενός οχήματος της πυροσβεστικής. Είδαν την εξάρτηση (μάνικες, τσεκούρια, στολές, φιάλες) και ενημερώθηκαν πώς και πότε χρησιμοποιείται το καθετί.

Μεγάλος ενθουσιασμός επικράτησε όταν επιτράπηκε σε όλους τους μαθητές με τη σειρά τους, να ρίξουν με τη μάνικα με τη βοήθεια του πυροσβέστη. Την ώρα αναχώρησης τους από το σχολείο μας, οι πυροσβέστες μας αποχαιρέτησαν με τον ήχο της σειρήνας.

Κάποιοι μαθητές εκδήλωσαν την επιθυμία να ακολουθήσουν το επάγγελμα του πυροσβέστη για να σώζουν και να προστατεύουν τις ζωές των συνανθρώπων μας αλλά και των ζώων.

 

πυροσβεστικη 1                        Inkedπυροσβεστηρες

μανικα                    πυροσβεστικη 2