Διδακτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 οι μαθητές της Στ’ τάξης του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων το οποίο οργανώνεται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από κοινού με τα Δημοτικά Σχολεία Χαλκιάδων και Γραμμενίτσας.

IMG 20230405 152144 bΜε σύμμαχο τον καλό καιρό, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας, ύστερα από ένα ευχάριστο ταξίδι από την Άρτα στην Αθήνα, έφτασαν στην πλατεία Συντάγματος όπου μας υποδέχτηκαν οι υπεύθυνοι του προγράμματος και μας οδήγησαν στην αίθουσα των εκθέσεων. Αφού μας καλωσόρισαν οι βουλευτές Άρτας, η κ. Γεροβασίλη Όλγα και ο κ. Γκόκας Χρήστος, η υπεύθυνη μας μίλησε για την ιστορία του κτιρίου και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και στη συνέχεια μας ξενάγησε στην έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Τριακόσια εξήντα επτά μοναδικά εικαστικά και κειμενικά τεκμήρια συνομιλούν με τον τοιχογραφικό διάκοσμο του ιστορικού κτηρίου του Κοινοβουλίου και αφηγούνται την πορεία των Ελλήνων προς την Ελευθερία.

Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά αλλά και να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.antikrizontas-tin-eleftheria.gr/

IMG 20230405 155807 b   IMG 20230405 163940    IMG 20230405 163116

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με ολιγόλεπτη παρακολούθηση συνεδρίασης από τα θεωρεία της αίθουσας της Ολομέλειας της Βουλής. Μπορείτε να περιηγηθείτε εικονικά στην αίθουσα της Ολομέλειας πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο.

https://foundation.parliament.gr/VoulhFoundation/VoulhFoundationPortal/images/site_content/voulhFoundation/360/olomeleia/index.htm

IMG 20230405 183445 b

Στη συνέχεια βρεθήκαμε στον ιερό βράχο της Ακρόπολης για να θαυμάσουμε από κοντά τον Παρθενώνα, τα Προπύλαια, το Ερέχθειο και τις Καρυάτιδες. Έπειτα επισκεφθήκαμε το ‘Ιδρυμα Ευγενίδου και το γνωστό μας πλανητάριο όπου είχαμε την τύχη να κάνουμε « Ένα εντυπωσιακό ταξίδι ανάμεσα στα άστρα του Γαλαξία». Η μέρα μας έκλεισε με βραδινό γεύμα σε ένα υπέροχο εστιατόριο και επιστροφή για ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας.

Η δεύτερη μέρα της εκδρομής ξεκίνησε με ένα καλό πρωινό και περιπλάνηση στα γραφικά σοκάκια του ιστορικού κέντρου της Αθήνας για ψώνια και παγωτό. Η βόλτα μας στο κέντρο της πόλης κατέληξε στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, ένα από τα πλέον ιστορικά κτίσματα της πόλης που στεγάζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για ένα ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία υπό… του βλέμματος των οπλαρχηγών της επανάστασης του 1821. Περισσότερες πληροφορίες, στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Η επίσκεψή μας έκλεισε με ξενάγηση στο μουσείο της Ακρόπολης, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε σαρώνοντας τον παρακάτω κωδικό QR.

qr  IMG 20230406 151629 b     IMG 20230406 152628 b

Το ταξίδι της επιστροφής ήταν γεμάτο χαμόγελα από την μοναδική αυτή εμπειρία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη των μαθητών μας!!