ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας χαιρετούμε και ευχόμαστε καλή αρχή και καλή δύναμη για τη συνέχεια! Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ορισμένα σημαντικά σημεία που αφορούν στην επιστροφή των παιδιών στο σχολείο.

Τα σχολεία θα ανοίξουν Δευτέρα 1 Ιουνίου έως Παρασκευή 26 Ιουνίου.

  • Ομάδες τάξεων και μέρες φοίτησης

Τα παιδιά κάθε τάξης έχουν χωριστεί σε δύο ομάδες (Ομάδα Α΄ και Ομάδα Β΄). Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί με προσωπικό mail, οι ομάδες θα έρχονται εναλλάξ τη μία εβδομάδα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και την άλλη Τρίτη-Πέμπτη.

Τα παιδιά θα φέρνουν μαζί τους κανονικά τη σχολική τους τσάντα, σύμφωνα με το ωρολόγιό τους πρόγραμμα ή με τις οδηγίες που θα δώσει κάθε εκπαιδευτικός στο τμήμα του.

Η φοίτηση των παιδιών όλων των τάξεων είναι υποχρεωτική, εκτός αυτών που ανήκουν σε ευπαθή ομάδα. Οι γονείς των μαθητών αυτών πρέπει να κάνουν υπεύθυνη δήλωση στο σχολείο.

  • Προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών στο σχολείο.

Πρωινή ζώνη δεν θα λειτουργήσει. Όλοι οι μαθητές έρχονται κάθε πρωί στο σχολείο από 8.00 έως 8.15 και όχι νωρίτερα. Το κουδούνι θα κτυπάει όπως πάντα 8.15 και προσευχή θα γίνεται στις τάξεις.

Για να μην υπάρχει συνωστισμός στην είσοδο  οι μαθητές των  Α-Β-Γ τάξεων θα μπαίνουν από την κανονική είσοδο, ενώ οι μαθητές των Δ-Ε-ΣΤ από τη μεγάλη είσοδο που μπαίνουν τα φορτηγά.  Με τον ίδιο τρόπο θα αποχωρούν. Στις περιπτώσεις οικογενειών που έχουν  παιδιά σε διαφορετικές τάξεις, τα μεγαλύτερα παιδιά θα πηγαίνουν με την τάξη του μικρότερου.

Αν το παιδί σας απουσιάζει για λόγους ασθενείας, παρακαλούμε όπως ενημερώσετε αμέσως το σχολείο.

Οι είσοδοι του σχολείου θα επιβλέπονται από εκπαιδευτικούς τόσο το πρωί όσο και το μεσημέρι. Απαγορεύεται σε γονείς ή άλλους επισκέπτες να εισέρχονται στον χώρο του σχολείου. Θα παραδίνετε και θα παραλαμβάνετε τα παιδιά σας από τις καγκελόπορτες.

  • Επισκέψεις στο σχολείο απαγορεύονται όλες τις ώρες.

Αν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με το σχολείο, παρακαλούμε τηλεφωνήστε  ή στείλτε mail.

  • Ετοιμασία σχολικής τσάντας.

Παρακαλούμε όπως ελέγχετε καθημερινά τη σχολική τους τσάντα και την κασετίνα, ώστε να φέρνουν στο σχολείο ό,τι χρειάζονται. Δεν επιτρέπεται να δανείζονται μολύβια, σβήστρα ή άλλα αντικείμενα από άλλους.

  • Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό.

Τα παιδιά πρέπει να φέρνουν από το σπίτι το φαγητό και το νερό που θα χρειάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οποιαδήποτε τροφή μεταφέρουν από το σπίτι στο σχολείο θα πρέπει να μην μπορεί να αλλοιωθεί εύκολα. Οι βρύσες του σχολείου δε θα λειτουργούν για λόγους υγιεινής.

  • Αντισηπτικό διάλυμα – Γάντια – Μάσκα

Στο σχολείο υπάρχει αντισηπτικό σε όλες τις τάξεις και χαρτί μιας χρήσης. Στις τουαλέτες υπάρχει κρεμοσάπουνο και χαρτί υγείας και χαρτί μιας χρήσης στους νιπτήρες. Θερμή παράκληση όπως τα παιδιά μεταφέρουν και τα δικά τους χαρτομάντιλα και αντισηπτικά μαντηλάκια. Η χρήση γαντιών και μάσκας δεν επιβάλλεται. Τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν προαιρετικά γάντια και μάσκες στο σχολείο.

  • Άρρωστο παιδί στο σπίτι ή στο σχολείο

Σε περίπτωση που μαθητής/τρια παρουσιάσει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, αυτός/ή θα πρέπει να παραμείνει κατ’ οίκον και οι γονείς/κηδεμόνες θα πρέπει να ενημερώσουν ΑΜΕΣΩΣ τηλεφωνικώς το σχολείο και να επικοινωνήσουν με τον/την προσωπικό/ή γιατρό ή τον/την παιδίατρό τους. Αν το παιδί σας παρουσιάσει συμπτώματα κατά την διάρκεια παραμονής του στο σχολείο θα απομονωθεί σε χώρο που έχει ετοιμάσει το σχολείο, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα λάβετε τηλεφώνημα για να το παραλάβετε. Παρακαλούμε όπως έχετε πάντα το τηλέφωνό σας μαζί σας και βεβαιωθείτε ότι βρίσκεται σε λειτουργία.

  • Κώδικας συμπεριφοράς στο σχολείο:

Όσοι βρίσκονται στο σχολείο πρέπει να ακολουθούν τους πιο κάτω κανόνες: – Να τηρούν αυστηρά την απόσταση των 2 μέτρων. – Να πλένουν συχνά τα χέρια με νερό και σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. – Να κάνουν χρήση του αντισηπτικού που βρίσκεται στο σχολείο. – Να αποφεύγουν την επαφή των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα. – Σε περίπτωση βήχα ή φτερνίσματος, να καλύπτουν τη μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντηλο, το οποίο θα πετούν αμέσως στον κάδο απορριμμάτων. – Να μην χρησιμοποιούν αντικείμενα όπως μολύβια, στυλό, μαρκαδόρους και άλλα προσωπικά αντικείμενα που χρησιμοποιούνται από άλλους.

Να μην χρησιμοποιούν θρανία άλλων παιδιών. – Να αποφεύγουν το άγγιγμα επιφανειών αν δεν υπάρχει λόγος. – Να αποφεύγουν τους εναγκαλισμούς και τη χειραψία.

  • Διαλείμματα:

Τα παιδιά κάθε τάξης θα βγαίνουν διάλειμμα σε διαφορετικό χώρο με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών. Κατά τα διαλείμματα οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα είναι με τα παιδιά και θα προβαίνουν σε συνεχή επιτήρηση για διασφάλιση της ενδεικνυόμενης απόστασης ασφαλείας ανάμεσα στους/στις μαθητές/τριες και για έλεγχο τήρησης των κανόνων υγιεινής στις τουαλέτες και στο χώρο που θα βρίσκονται. Κατά την είσοδο των παιδιών στην τάξη μετά το διάλειμμα, τα παιδιά θα καθαρίζουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

 

Είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεργασία όλων μπορούμε να τα καταφέρουμε! Θα είμαστε πάντα στο πλευρό των παιδιών μας, στηρίζοντάς τα με όλα τα μέσα που διαθέτουμε!