8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού-Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού 2021

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το σχολείο μας πραγματοποίησε δράσεις μέσα κι έξω από τις σχολικές αίθουσες . Η συγκεκριμένη ημέρα, στην οργάνωση και υλοποίηση αθλητικών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων,  είχε κοινό σύνθημα για το έτος 2021: «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά».

Η προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, η προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, η ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων είναι στοιχεία που προάγουν αξίες, στάσεις και δεξιότητες , ώστε οι μαθητές μας να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες που θα αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο τις αλλαγές και τις δυσκολίες της ζωής.

Οι μαθητές μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως διαλογικές συζητήσεις, προβολή βίντεο, παιχνίδια ατομικά ή ομαδικά, κατασκευές, ζωγραφική κ.ά. διασκέδασαν, εκτονώθηκαν διδάχτηκαν τη σημασία της νίκης και της ήττας, πήραν σημαντικά μαθήματα για τη ζωή τους , όπως ο σεβασμός, τα όρια, η συνεργασία, η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Αφήστε μια απάντηση