Πρωτόκολλο διαχείρισης επιβεβαιωμένου κρούσματος σε σχολικό τμήμα

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος του self test θα πρέπει να ενημερώνετε άμεσα το σχολείο   ( τηλ.2821099075) και οπωσδήποτε να κάνετε στη συνέχεια την ίδια ημέρα rapid test για επιβεβαίωση του αποτελέσματος.

Α. Οι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες μαθητές του τμήματος θα πρέπει να κάνουν την ίδια ημέρα ή την επόμενη το πρωί (ημέρα 0 ή 1) self test και να το επαναλάβουν την έβδομη ημέρα.

Β. Οι μη εμβολιασμένοι και μη νοσήσαντες μαθητές θα πρέπει να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδικασία:

Β1. Οι πολύ στενές επαφές με τον/την μαθητή/τρια (ο/η μαθητής/τρια που κάθεται στο ίδιο θρανίο και οι μαθητές/τριες του μπροστά και πίσω θρανίου) θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test: το πρώτο την ίδια ημέρα ή την επόμενη το πρωί  (ημέρα 0 – 1) και το δεύτερο την 7η . Όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας θα κάνουν καθημερινά self test (τρία self test θα σας δώσουμε δωρεάν από το σχολείο και τα υπόλοιπα δύο είναι αυτά που κάνουν οι μαθητές κανονικά μέχρι τώρα)

Β2. Όλοι οι υπόλοιποι μαθητές/τριες θεωρούνται στενές επαφές και υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test, το πρώτο την ίδια ημέρα ή την επόμενη το πρωί (ημέρα 0-1) και το δεύτερο την 7η ημέρα. Επίσης, θα συνεχίσουν και τα δύο self test που κάνουν σταθερά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Με βάση το πρωτόκολλο όλοι οι μαθητές/τριες του τμήματος υποχρεούνται να έρχονται κανονικά στο σχολείο κρατώντας φυσικά και τα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ.

Όλα τα rapid test θα γίνονται δωρεάν στις δημόσιες δομές υγείας με την έκδοση βεβαίωσης στενής επαφής που θα δίνεται από το σχολείο σε όλους τους μαθητές.

Για το θέμα της β΄ ξένης γλώσσας το πρωτόκολλο αναφέρει ότι για να θεωρηθούν στενές επαφές θα πρέπει να έχουν βρεθεί στην ίδια τάξη με το «κρούσμα» για τουλάχιστον δύο ώρες το προηγούμενο 48ωρο (της ημέρας 0).

Για διευκόλυνσή σας, σας επισυνάπτω πίνακα με τις κατηγορίες των μαθητών, τις ημέρες και τα τεστ που θα πρέπει να κάνουν σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος.

0-1η ημέρα 2η ημέρα 3η ημέρα 4η ημέρα 5η ημέρα 6η ημέρα 7η ημέρα
1. Εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες μαθητές Self test Self test
2. Ανεμβολίαστοι μαθητές – στενές επαφές Rapid test Self test Self test Rapid test
3. Ανεμβολίαστοι μαθητές – πολύ στενές επαφές Rapid test Self test Self test Self test Self test Self test Rapid test

 

Με ψυχραιμία και καλή συνεργασία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που πιθανόν να προκύψουν.          Ευχαριστούμε για την συνεργασία

Αφήστε μια απάντηση