Ενημέρωση για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Αγαπητοί μας γονείς και κηδεμόνες ,

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ξεκινάμε μία καινούρια σχολική χρονιά. Με χαρά καλωσορίζουμε τους μαθητές μας και τους γονείς τους, ιδιαίτερα τα πρωτάκια μας. Επίσης, καλωσορίζουμε όλους τους συναδέλφους που θα εργαστούν φέτος κοντά μας.

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  θα γίνει στις  9.00.  Όλοι οι μαθητές θα προσέλθουν με μάσκες , χωρίς τις τσάντες τους και θα αποχωρήσουν μετά το τέλος του αγιασμού. Οι μαθητές των Β΄, Γ΄, Δ΄, Ε΄ ΚΑΙ ΣΤ΄ θα εισέλθουν ασυνόδευτοι. Μόνο οι μαθητές της Α΄ τάξης θα συνοδεύονται κατ΄ εξαίρεση από έναν μόνο γονέα- κηδεμόνα που οφείλει να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή είσοδό του στο χώρο του σχολείου. Παρακαλούμε πολύ  οι μαθητές να έχουν μαζί τους  τη δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ,  στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.

ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2021-2022 ισχύουν τα εξής:

Οι μαθητές  θα προσέρχονται με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού (σελφ) τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Το αρνητικό αυτοδιαγνωστικό (σελφ) τεστ θα ελέγχεται  στο σχολείο κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί.

Για να δηλώσετε το αποτέλεσμα του τεστ και να εκδώσετε την σχολική κάρτα πατήστε εδώ.

  Σε περίπτωση είναι αδύνατη η εκτύπωση μπορείτε και χειρόγραφα να συμπληρώσετε το έντυπο αρκεί να αναγράψετε τον κωδικό.

     Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19:

 •  ο/η  μαθητής / τρια απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες, απέχοντας και από όλες τις εξωσχολικές δραστηριότητες καθώς και από κάθε άλλη μετακίνηση ή επαφή με άτομα εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.
 • επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ 

Η προσέλευση θα γίνεται με το ίδιο τρόπο που γινόταν και τον προηγούμενο σχολικό έτος (Η Πρωινή προσέλευση θα γίνεται από τις 08:00 – 08:15 για όλα τα παιδιά) Δηλαδή, οι Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεις από την κεντρική είσοδο,  Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις από την μεγάλη είσοδο αριστερά. Θα παρακαλούσαμε τους γονείς- κηδεμόνες , αφού αφήσουν τα παιδιά τους,  να αποχωρούν άμεσα από το χώρο.

   Το μεσημέρι στο σχόλασμα( εκτός του ολοήμερου τμήματος) , για την αποφυγή του συνωστισμού και συγχρωτισμού μαθητών και γονέων προκρίνονται τα εξής:

 • Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεις να αποχωρούν 13.05 από την μεγάλη είσοδο( Οι γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους και αποχωρούν άμεσα αποφεύγοντας όσο το δυνατόν επαφές ή συζητήσεις μεταξύ τους μπροστά στο χώρο της αποχώρησης).
 • Γ΄ και Δ΄ τάξεις να αποχωρούν στις 13.10 σύμφωνα με τον τρόπο προσέλευσής τους( Γ΄ τάξη από την κεντρική είσοδο και Δ’ τάξη από την μεγάλη είσοδο τηρώντας όσα αναφέραμε παραπάνω για τις μεγάλες τάξεις).
 • Α΄ και Β΄ τάξεις να αποχωρούν στις 13.15με τον εξής τρόπο: η Α΄ τάξη από την κεντρική είσοδο και η Β΄ τάξη από την μεγάλη είσοδο αριστερά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα μεγαλύτερα παιδιά  , που έχουν ΑΔΕΡΦΙΑ, θα φεύγουν την ώρα που θα αποχωρούν τα μικρότερα ( θα περιμένουν με τους δασκάλους που έχουν οριστεί έως το σχόλασμα των μικρότερων αδερφιών τους)

Παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων κατά την προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών.

   Το ολοήμερο θα λειτουργήσει   από Πέμπτη 16/09/2021  για τις τάξεις Α΄, Β΄ και Γ΄ με τα αδερφάκια τους   και με πρωινή ζώνη. Θα υπάρξει και σχετική  ενημέρωση.

Η είσοδος απαγορεύεται για τον οποιονδήποτε στο σχολείο. Επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και μετά από ειδική συνεννόηση – ραντεβού με τη διεύθυνση ή τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Αυτό το μέτρο συμπεριλαμβάνει και τους γονείς του νηπιαγωγείου οι οποίοι δε θα συνοδεύουν τα παιδιά τους εντός της αυλής. (Εξαιρέσεις θα υπάρξουν για τους γονείς Νηπιαγωγείου (πρωινή ζώνη κλπ) και Α΄ Δημοτικού κατά την περίοδο της προσαρμογής των μικρών μαθητών/τριών σε όσες περιπτώσεις αυτό κριθεί αναγκαίο από τους αρμόδιους εκπαιδευτικούς.)

 • Οι μαθητές/τριες δεν θα επιτρέπεται να αλλάζουν θέση. Θα κάθονται στα ίδια θρανία όπως έχουν ήδη διαμορφωθεί οι αίθουσες και όπως θα τους υποδείξουν οι εκπαιδευτικοί.
 • Οι μαθητές/τριες δεν ανταλλάσσουν πράγματα με άλλους συμμαθητές (μολύβια, στυλό, τετράδια…)Καθένας/μια έχει τα δικά του.
 • Οι μαθητές/τριες θα πρέπει πέρα από την απαραίτητη γραφική ύλη να έχουν και δικό τους μαρκαδόρο πίνακα για να μπορούν να γράφουν στον υαλοπίνακα.
 • Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση. Οι μαθητές/τριες θα κρατάνε δικά τους ποτηράκια ή ατομικά μπουκαλάκια με νερό.
 •         Το κυλικείο του σχολείου θα λειτουργεί με ειδικό πρωτόκολλο και διαθέτει συσκευασμένα τρόφιμα.

 Συμπτώματα σε μαθητές.

 •         Ιδιαίτερη προσοχή!!: Μαθητής/τρια που εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού (βήχα ή φτάρνισμα κ.α.)ή πυρετό παραμένει στο σπίτι και απέχει από την παρακολούθηση μαθημάτων. Επιστρέφει στο σχολείο μετά από τρεις μέρες από την υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. (72 ώρες).
 • Επίσης, συστήνεται αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει πυρετό ή συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτάρνισμα.

      Σε περίπτωση που  διαγνωστικό τεστ βγει θετικό ειδοποιείτε άμεσα το σχολείο για να ακολουθηθεί το πρωτόκολλο. 

Η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα και για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος έλεγχος με επιπλέον τεστ.

 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ- ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣΚΑ: 

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές όλων των τάξεων υποχρεούνται να φορούν υφασμάτινη ή μάσκα μιας χρήσης κατά την είσοδο, παραμονή και αποχώρηση. Εξαίρεση αποτελούν τα διαλείμματα και η γυμναστική.

Η είσοδος στο σχολείο, χωρίς μάσκα, απαγορεύεται για όλους.

Οι μαθητές χρειάζεται να έχουν την προστατευτική μάσκα σε ένα σακουλάκι μιας χρήσης.

Επιπλέον στην τσάντα τους χρειάζεται να υπάρχει μια δεύτερη εφεδρική μάσκα σε ένα άλλο σακουλάκι, σε περίπτωση που η πρώτη λερωθεί, πέσει κάτω, σκιστεί κλπ. καθώς χαρτομάντιλα  και αντισηπτικό.

Η χρήση της μάσκας προστατεύει εμάς και κυρίως τους συνανθρώπους μας. Πρέπει να αντιμετωπισθεί από γονείς παιδιά και εκπαιδευτικούς κυρίως ως μέτρο κοινωνικής ευαισθησίας και συνείδησης και έπειτα ως μέτρο αυτοπροστασίας.

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

     Εφαρμόζεται και φέτος το ωράριο λειτουργίας (ώρες διαλειμμάτων και διδακτικών ωρών), έτσι ώστε στην αυλή κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων να συνυπάρχουν οι μισοί μόνο μαθητές/τριες (περίπου 110) σε κάθε διάλειμμα. (Το ίδιο που είχε εφαρμοστεί και πέρυσι)

                  Παράλληλα προβλέπονται ξεχωριστά μέρη αυλής για κάθε τμήμα μαθητών/τριών.

     Έχουν τοποθετηθεί σε κάθε αίθουσα αντισηπτικά χεριώνσυσκευές με χειροπετσέτες και υγρό σαπούνι στις τουαλέτες ενώ θα υπάρχει συστηματικός καθαρισμών αιθουσών και τουαλετών κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

Στον παρακάτω σύνδεσμο περιέχεται το πρόγραμμα λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας μας.

https://docs.google.com/document/d/1CK4wu0LdUJNoePCH3XuCzg0Jy5paBtJP/edit?usp=sharing&ouid=104742973485010720390&rtpof=true&sd=true

Η χρονιά ευχόμαστε να κυλήσει ομαλά και χαρούμενα με υγεία.

Για να συμβεί αυτό χρειάζεται πλήρης συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Έτσι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το σχολείο μας ανοιχτό.

 Καλή σχολική Χρονιά!! Καλή δύναμη!!

   Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία!

 

Αφήστε μια απάντηση