Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου -Παρασκευή 2 Απριλίου2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις 2 Απριλίου, ο Δήμος Χανίων μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κ.Α.Μ) παρουσιάζει το βιβλίο του Γυμνασίου Αλικιανού: «Ταξιδεύοντας με τον Μικρό Πρίγκιπα στον Αλικιανό και τα γύρω χωριά».

Η προβολή θα γίνει την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 και ώρα 20.00 μ.μ., από το κανάλι της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ – Κ.Α.Μ στο YouTube.

Το βιβλίο έχουν επιμεληθεί οι μαθητές του Γυμνασίου Αλικιανού με την καθηγήτριά τους Ελπίδα Χελιουδάκη, ενώ την παρουσίαση οι καθηγήτριες Νεκταρία Αρχοντάκη & Αργυρώ Τζαγκαράκη.

Η παρουσίαση υποστηρίζεται στην ελληνική νοηματική γλώσσα από τον καθηγητή Πολύβιο Κοσμάτο.

Λίγα λόγια για το έργο…

«Ταξιδεύοντας με τον Μικρό Πρίγκιπα στον Αλικιανό και τα γύρω χωριά»

Πριν από τρία περίπου χρόνια ξεκίνησε η γνωριμία μας με τον Μικρό Πρίγκιπα…Ταξιδέψαμε μαζί του, στον κόσμο και τους πλανήτες του…Τον γνωρίσαμε βαθιά, γίναμε φίλοι και τον αγαπήσαμε…Κι έπειτα τον προσκαλέσαμε και τον ξεναγήσαμε και στα δικά μας χωριά: Αλικιανό, Αγυιά, Βαρύπετρο, Κυρτωμάδο, Λυγιδέ, Μυλωνιανά, Βαμβακόπουλο αλλά και Νέα Χώρα, Σκινέ, Φουρνέ, Ορθούνι και Βατόλακκο.

Μαζί του ξαναγνωρίσαμε τα μέρη μας, ανεβήκαμε σκαλοπάτια, πήραμε μέρος σε γιορτές κι έθιμα και ζήσαμε στιγμές κι εμπειρίες που δε θα ξεχάσουμε ποτέ. Γράψαμε τις ιστορίες μας, τις εικονογραφήσαμε και κάναμε τον Μικρό Πρίγκιπα έναν από εμάς…

Κι έπειτα «τον αποχαιρετήσαμε με μια ζεστή αγκαλιά και μια ευχή για το μέλλον. Να είναι καλά κι ευτυχισμένος στην υπόλοιπη πορεία της ζωής του. Δε θα τον ξεχάσουμε ποτέ και θα τον έχουμε στην καρδιά και στο μυαλό μας για πάντα!…»

Σε όλο αυτό το ταξίδι είχαμε την τύχη να μας συνοδεύουν δύο πολύ ταλαντούχες δημιουργοί: η εικονογράφος Λίλα Καλογερή, η οποία έντυσε τις δημιουργίες των παιδιών με το πανέμορφο εξώφυλλο, καθώς και η γραφίστρια Γεωργία Ματσαμάκη, η οποία μετουσίωσε την προσπάθεια των παιδιών σε ένα σύνολο ονειρικό και παραμυθένιο…Τις ευχαριστούμε θερμά για την τρυφερότητα και την ευαισθησία τους…

Για την προβολή της παρουσίασης πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=x1KFIWzp57Q&authuser=0

Η Δ/νση του σχολείου