ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αγαπητοί γονείς,
Η ελληνική κοινωνία, όπως και πολλές άλλες, βρίσκεται εν μέσω μιας σοβαρής πανδημίας, για την οποία όλες οι έγκριτες διεθνείς αναλύσεις, συντείνουν στο ότι θα επιδράσει ριζικά στις συνθήκες της ζωής μας. Ήδη η καθημερινότητά μας – για πολλούς και πολλές – έχει περιοριστεί στα τετραγωνικά του σπιτιού μας και βομβαρδίζεται από καμπύλες νοσηρότητας και θνησιμότητας που δυστυχώς ανεβαίνουν.
Μπροστά στη πρωτόγνωρη και δύσκολη αυτή πραγματικότητα, το σχολείο μας θα σταθεί δίπλα στους γονείς και τους μαθητές μας, με αίσθημα ευθύνης και σύνεσης. Οι εκπαιδευτικοί είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι να προσφέρουν στους μαθητές μας χώρο και χρόνο, με κυρίαρχο σκοπό να τους ηρεμήσουν, να τους καθησυχάσουν και να τους προσφέρουν κάθε δημιουργική απασχόληση και εκπαιδευτικό υλικό, προτάσσοντας τον παιδαγωγικό και κοινωνικό ρόλο του σχολείου.
Καταβάλλουμε ως εκπαιδευτικοί προσπάθειες να δημιουργήσουμε ψηφιακές τάξεις στην πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης E- ME, προκειμένου να βοηθήσουμε τα παιδιά να διατηρήσουν την επαφή τους με τη σχολική πραγματικότητα, μέσω δημιουργικών επαναλήψεων και να τα στηρίξουμε αυτές τις μέρες που είναι μακριά από την τάξη!
Όπως στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς είναι απαραίτητο να θέτουμε τους βασικούς κανόνες που θα έχουμε στη τάξη, έτσι και στην προσπάθεια αυτή κύριο μέλημα μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ασφαλές ψηφιακό – παιδαγωγικό περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:
1) Η προσπάθεια αυτή είναι σημαντικό να γίνει υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των γονέων .
2) Θα πρέπει να μπείτε στην ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα https://auth.e-me.edu.gr/ με το username και τον κωδικό πρόσβασης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου ο εκπαιδευτικός να μπορέσει να τον/την καλέσει και να τον/την εντάξει στην ψηφιακή του τάξη.
3) Οι μαθητές θα πρέπει να είναι ευγενικοί με τους υπόλοιπους συμμαθητές τους στον τοίχο της ψηφιακής τάξης και να είναι σαφείς όταν ρωτάνε κάτι.
4) Αν θέλουν να απαντάνε σε κάποια ανάρτηση, να γράφουν σχόλιο μέσα σε αυτήν κι όχι σε νέα ανάρτηση.
5) Να ελέγχουν τα εικονίδια των μηνυμάτων και των ειδοποιήσεων πάνω δεξιά.
6) Οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά ότι η e-me είναι μία ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα, με την οποία θα διατηρήσουν την επαφή τους με το σχολείο, τα αντικείμενα των μαθημάτων.
7) Προς το παρόν η πλατφόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε μας δίνει τη δυνατότητα για μια ασύγχρονη διδασκαλία. Αργότερα, και μετά από εντολή του υπουργείου, αφού μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία, θα προχωρήσουμε σε σύγχρονη με τηλεδιασκέψεις.
???? Πρέπει να γνωρίζετε ότι σκοπός της ψηφιακής τάξης είναι μία ήπια επαφή με τους μαθητές μας. Σε καμία περίπτωση δεν προχωράμε στη διδακτέα ύλη. Όλοι οι εκπαιδευτικοί θα κινηθούν με εργασίες εμπέδωσης, φιλαναγνωσίας, project ή οτιδήποτε άλλο ευχάριστο και δημιουργικό για τα παιδιά.
Οφείλουμε όλοι να είμαστε συνεπείς στην τήρηση των παραπάνω οδηγιών. Έτσι θα μπορέσουμε να πετύχουμε μία ουσιαστική και ασφαλή τηλεκπαίδευση. Μέσα από τη σταδιακή εξοικείωση με την ψηφιακή εκπαιδευτική πλατφόρμα https://auth.e-me.edu.gr/ η εκπαιδευτική διαδικασία θα αποκτήσει μία άλλη διάσταση και η απόσταση με τους μαθητές μας δε θα αποτελεί πλέον κανένα εμπόδιο.
Ως Σύλλογος Διδασκόντων θέλουμε, όλοι μαθητές και γονείς να νιώσετε, πως έχουμε ΜΑΖΙ μία διαρκή γραμμή επικοινωνίας.
Σας ευχαριστούμε
Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου