Ενημέρωση για την Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση και συμπλήρωση φόρμας υλικοτεχνικής υποδομής

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Οι μέρες που περνάμε είναι πρωτόγνωρες για όλους μας.

Πρώτα απ’  όλα  να είμαστε και να παραμείνουμε υγιείς και να  ξεπεράσουμε τη δύσκολη αυτή κατάσταση. Σίγουρα στη συνέχεια τα πράγματα δεν θα είναι το ίδιο. Πρέπει να δείξουμε κι εμείς και τα παιδιά μας, ότι τίποτα δεν τελειώνει. Να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες και να δείξουμε υπομονή, ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο να γνωρίζετε ότι θα σταθούμε δίπλα στους μαθητές μας πάντα με διάθεση να τους παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη.

Στο θέμα της εκπαίδευσης, έχουν δρομολογηθεί ήδη διαδικασίες για σύγχρονη και για ασύγχρονη (κυρίως για το δημοτικό), εξ αποστάσεως διδασκαλία. Η Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση θα πετύχει μόνο με μια υπεύθυνη και ενεργή συμμετοχή όλων. Υπάρχουν κανόνες και υποχρεώσεις όπως σε μια κανονική σχολική τάξη. Πριν  όμως, πρέπει να διασφαλιστεί  ότι οι μαθητές θα είναι απόλυτα ασφαλείς.

Γι’  αυτό το λόγο το Υπουργείο Παιδείας, θεωρεί ότι η μόνη ασφαλή πρόσβαση στη διαδικασία αυτή,  είναι μέσω του λογαριασμού που θα έχει ο κάθε μαθητής στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Σας παρακαλούμε:

  • το αργότερο έως στις 30/3 να μεριμνήσετε για την δημιουργία του προσωπικού λογαριασμού τους στο ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/μέσου του οποίου κάθε μαθητής θα μπορεί να συμμετέχει σε εικονική – ηλεκτρονική τάξη.Επίσης, αυτόματα με την εγγραφή δημιουργείται προσωπικό email στο ΠΣΔ για τον κάθε μαθητή, ώστε η επικοινωνία δασκάλου-μαθητή να γίνει μοναδική και αμφίδρομη.
  • Να συμπληρώσετε –άμεσα-τη φόρμα διερεύνησης υλικοτεχνικής υποδομής των μαθητών του σχολείου μας: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc7LdV9Z2kojh-HpjSazLtSpbR_Dw6Oarz8rgKws0gwbnpyWA/viewform?vc=0&c=0&w=1

Δυσκολίες θα υπάρξουν για όλους που εμπλέκονται. Με υπομονή, υπευθυνότητα και  συνεργασία, θα λυθούν όλα πιο εύκολα!

Σε επόμενο μήνυμα θα σας ενημερώσουμε για την συνέχεια της διαδικασίας, που θα είναι η είσοδος των μαθητών στις ηλεκτρονικές τάξεις.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρέπει  μεριμνήσετε για την εγγραφή των παιδιών σας  στο ΠΣΔ έως στις 30/3/20, το αργότερο και την συμπλήρωση της παραπάνω φόρμας.

Με τα τιμής

Η Δ/νση του Σχολείου

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κάθε δυσκολία που θα αντιμετωπίσετε:

Κουτσουράκη Αικατερίνη 6978554410