484982951 1275341270197747 2970478934534836164 n

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2025

«Together for a better internet
Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο #
SID2025»

Tο κεντρικό μήνυμα εορτασμού της
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2025

484982951 1275341270197747 2970478934534836164 n

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Περισσότεροι από 30.000 μαθητές στις 11-14 Φεβρουαρίου 2025 από όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες σε όλη τη χώρα πήραν μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (SaferInternet4Kids) όπου  έστησαν μια μικρή γιορτή στην τάξη τους με υλικό που παρείχε ο φορέας και μας έστειλαν τις δημιουργίες τους. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ  – ΚΙΛΚΙΣ  συμμετείχε ως φορέας της Ευρωπαϊκής  δράσης για την  Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους.

 

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των OnLine τεχνολογιών, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2025 εορτάστηκε  σε περισσότερες από 180 χώρες στο κόσμο, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο. Την ευθύνη οργάνωσης στη χώρα μας έχει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ.

 

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας – ΙΤΕ σε συνεργασία με την Google προσέφερε πρόγραμμα διαδικτυακών μαθημάτων / εκπαιδευτικών παιχνιδιών  για τους μαθητές / τις μαθήτριες  προκειμένου να εμπλουτίσουν  τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε καίρια θέματα ασφαλούς διαδικτυακής πλοήγησης. O κύκλος μαθημάτων / εκπαιδευτικών παιχνιδιών με τίτλο  «Γίνε Ήρωας του Διαδικτύου», είναι ένα πολύπλευρο πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, που παρέχει στους μαθητές  και τις μαθήτριες τα εργαλεία και τις γνώσεις που χρειάζονται για να αντιληφθούν τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα από το περιβάλλον της σχολικής τάξης. Στο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΙΟΝΙΑΣ – ΚΙΛΚΙΣ απονεμήθηκαν 31 πιστοποιητικά  στους μαθητές και τις μαθήτριες από την Google – «Γίνε ήρωας του Διαδικτύου».

 

Αναλυτικά:

Πιστοποιητικό Διαδικτυακής Ευγένειας / Certificate_of_Kindness: 11

Πιστοποιητικό Διαδικτυακής Οχύρωσης / Certificate_of_Strongness: 20

 

Ενώ, παράλληλα δόθηκαν στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β – Γ  και Δ  τάξης ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ από τον οργανισμό Safer-Internet4KIDS Για τη συμμετοχή τους στη διαδικτυακή ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου .

ΚΟΛΑΖ 1

 

Οι μικροί μας μαθητές της Α τάξης, που έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με το μάθημα του ΤΠΕ, δημιούργησαν τις δικές τους καλλιτεχνικές δημιουργίες μετά από την ανάγνωση του εκπαιδευτικού  βιβλίου  για μικρά παιδιά «Ο @Παπάκης Ντετέκτιβ» (με την πολύτιμη βοήθεια της  δασκάλας κ. Παρίση Μαρία ΠΕ70), που  πραγματεύεται τις ψεύτικες πληροφορίες στο διαδίκτυο και προάγει την κριτική σκέψη των παιδιών.

481832986 639379988822484 7373340388504034214 n

 

Η δράση υλοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2025 στο εργαστήριο πληροφορικής της σχολικής μονάδας κατά την διάρκεια του μαθήματος  Τ.Π.Ε. -Πληροφορική.

ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Μπεναβίδης Κλεάνθης ΠΕ86

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση