Αρχική » Οι Δράσεις μας » “Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων” στο Σχολείο μας!!

Translate

Σε πόση ώρα βγαίνουμε διάλειμμα;

Σαν σήμερα

23/4: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου
Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από την ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του «Δον Κιχώτη» Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σαίξπηρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου.
   - Σχετικές αναρτήσεις

Χρονοντούλαπο

Σκακιστική άσκηση

European Radio Logo

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου

Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Λέσβου


“Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων” στο Σχολείο μας!!

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου, η καλλιτεχνική Ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ επισκέφθηκε το σχολείο μας και μας παρουσίασε την παράσταση “Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων” .

«Τι θα συμβεί όταν ο κύριος ΚΙΧ αποφασίσει να εγκαταλείψει την πόλη της Φασαρίας ακολουθώντας την καρδιά του; Μια φυλακισμένη πριγκίπισσα, ένας τρομερός δράκος και ένα μυστικό κουτί που πρέπει να γεμίσει με ξεχασμένους ήχους τον ωθούν σε μια μαγική περιπέτεια!»

Πρόκειται για μία ευρηματική, διαδραστική παράσταση που συνδυάζει μοναδικά τη θεατρική αφήγηση, τη σωματική έκφραση και τους προηχογραφημένους ήχους, με τα παιδιά να συμμετέχουν ενεργά καθ’ όλη τη διάρκεια, αναγνωρίζοντας ήχους, διακρίνοντας τα μουσικά ηχοχρώματα και βοηθώντας τον κύριο ΚΙΧ να μαγέψει τον φοβερό δράκο Μουσικόδοντα.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Μείζονος   Ελληνισμού, πραγματοποιώντας πάνω από 200 παραστάσεις και τα τελευταία χρόνια περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα σημειώνοντας τεράστια επιτυχία!

Το κείμενο υπογράφουν οι πολυβραβευμένοι συγγραφείς και ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη (Κρατικό Βραβείο Συγγραφής 2007 και 2015, διεθνής διάκριση White Ravens 2016 κ.ά.) και βασικά του υλικά είναι το χιούμορ, η περιπέτεια και –φυσικά- οι ήχοι!

 

 


Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Kατηγορίες

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση