ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή για την 78η  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Τη γιορτή παρουσίασαν οι μαθητές των Γ΄και Δ΄τάξεων με την εποπτεία του δασκάλου τους κ. Πάττα Αναστάσιου, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα διδακτικά μέσα για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο(ντοκουμέντα).

Τα παιδιά τραγούδησαν,σχολίασαν, είπαν ποιήματα και διάβασαν τα βιογραφικά της Βέμπο και του Ελύτη.

Τέλος έδειξαν τη διδακτική τεχνική της “παγωμένης” εικόνας και έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Στη συνέχεια, μετά από ένα 15λεπτο διάλειμμα, παρακολούθησαν παράσταση Θεάτρου Σκιών (Καραγκιόζη) με θέμα την “Ειρήνη”.

Ευχαριστούμε τον πατέρα Ευάγγελο(Πρόεδρο Εκκλησιαστικού Συμβουλίου), τον κ. Καλκούνη Κων/νο(Πρόεδρο Τ. Σ. ), τον κ. Λάμπρου Δημήτρη(Μέλος του Τ. Σ. ) και όλους τους γονείς και κηδεμόνες για την ενθαρρυντική παρουσία τους στη γιορτή που επηρεάζει την ψυχοσύνθεση των παιδιών!

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, μετά από πρόσκληση του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, η σημαιοφόρος με τους/τις παραστάτες/τριες και τους/τις συνοδούς δασκάλους/ες κ.κ. Χαϊνά Νικόλαο, Μακρύγιαννη Βιβή και Κουκουβάο Γεώργιο έλαβαν μέρος στις εκδηλώσεις του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου. Παρέστησαν στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφειμ και στη λιτάνευση της εικόνας και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου.

Ευχαριστούμε πολύ τόσο τα παιδιά και τις οικογένειές τους όσο και τους/τις εκπαιδευτικούς για την εθελοντική τους συμμετοχή παρά την επίσημη αργία!

Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου όλοι οι μαθητές/τριες έκαναν παρέλαση από το σχολείο έως την εκκλησία, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία και στη συνέχεια παρέστησαν στην Επιμνημόσυνη Δέηση όπου έγινε και κατάθεση στεφάνου.

Συγχαρητήρια στον γυμναστή μας, κ. Βαλαγιανόπουλο Νίκο για την πολύ όμορφη παρουσία των παιδιών! Και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά να ξαναγιορτάσουμε.

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *