Συγκέντρωση γονέων και κηδεμόνων

Την Δευτέρα 21 Σεπτέμβρη 2020 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των γονέων και κηδεμόνων της Α΄ και Β΄ τάξης.

Θα προσέλθει ένας γονέας ή κηδεμόνας για κάθε μαθητή, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

Λειτουργία σχολείου

Αγαπητοί γονείς και μαθητές.

Αρχίζει σήμερα η νέα σχολική χρονιά, μέσα σε πρωτόγνωρες για όλον το κόσμο καταστάσεις, που έχει επιφέρει η πανδημία του ιού Covid-19. Το διδακτικό προσωπικό του σχολείου μας, λαμβάνοντας υπόψη τις εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας για τα εκπαιδευτικά θέματα, του Υπουργείου Εσωτερικών για τα θέματα λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ αλλά και τις ιδιαιτερότητες του σχολικού μας κτιρίου, σε συνεχείς συσκέψεις έχουμε εκπονήσει ένα σχέδιο λειτουργίας του σχολείου, βασικά σημεία του οποίου σας παραθέτουμε παρακάτω:

 • Οι μαθητές/τριες θα έρχονται στο σχολείο στις 08:10 όχι νωρίτερα (εκτός των μαθητών της πρωινής ζώνης, οι οποίοι θα πρέπει να έρχονται μέχρι τις 7:30π.μ.), θα θερμομετρούνται και θα πηγαίνουν στις τάξεις τους, ένας – ένας, μία – μία, κρατώντας τις αποστάσεις και φορώντας τη μάσκα τους, όπου θα τους περιμένει ο/η εκπαιδευτικός. Οι γονείς δεν θα μπαίνουν στην είσοδο του σχολείου και θα παραμένουν έξω από τα κάγκελα. (Παρακαλούνται, και οι γονείς να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός).
 • Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ! Μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος. Για μαθητές, οι οποίοι θα παίζουν επίτηδες με τη μάσκα τους σε ώρα μαθήματος, θα καλούνται άμεσα οι γονείς τους να τους παραλάβουν. Μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς θα μένουν εκτός τάξης επιτηρούμενοι.
 • Μέσα στις αίθουσες θα υπάρχει αντισηπτικό, το οποίο θα πρέπει να χρησιμοποιούν κατά την είσοδο και έξοδο οι μαθητές. Οι αίθουσες θα αερίζονται μόνο φυσικά, ανοίγοντας τα παράθυρα και η έξοδος των μαθητών/τριων από τις τάξεις θα γίνεται με συγκεκριμένη σειρά.
 • Απαγορεύεται η ανταλλαγή αντικειμένων ανάμεσα στους μαθητές και συνιστάται να έχουν μαζί τους αντισηπτικό και αντιβακτηριδιακά μαντηλάκια. Επιπροσθέτως, να έχουν μαζί τους καθημερινά κολατσιό και νερό (δεν θα επιτρέπεται να φέρνει άλλος φαγητό πλην των γονέων).
 • Στις τουαλέτες οι μαθητές θα μπαίνουν ένας-ένας, μία-μία και θα πλένουν τα χέρια τους, όμως κάθε φορά μέχρι δύο μαθητές/τριες.
 • Οι μαθητές/τριες δεν θα παίζουν με μπάλες, σκοινάκια, κώνους, στεφάνια κ.λπ. Το διάλειμμα θα γίνεται σε συγκεκριμένο οριοθετημένο χώρο (στην αυλή) ανά τάξη τηρώντας αποστάσεις ασφαλείας. Η χρήση μάσκας στο διάλειμμα είναι προαιρετική, εκτός περιπτώσεων όπου θα παρατηρείται συνωστισμός.
 • Η αποχώρηση των μαθητών θα γίνεται με συγκεκριμένη σειρά. Πρώτα θα αποχωρούν οι μαθητές της Α και Β τάξης στις 13:10 και στη συνέχεια –ανά δίλεπτο- με τη σειρά οι επόμενες τάξεις ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ.
 • Ο καθαρισμός του σχολείου θα γίνεται μόνον το μεσημέρι (2-5μ.μ.) αφού η σύμβαση του προσωπικού καθαριότητας που διατέθηκε στο σχολείο μας, παρά τις εξαγγελίες του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι τρίωρη και μέσα σ’ αυτές τις τρεις ώρες πρέπει να καθαριστεί και το κτίριο του δημοτικού και το κτίριο του νηπιαγωγείου.
 • Η επικοινωνία των γονέων με το σχολείο θα γίνεται αποκλειστικά τηλεφωνικά (2651061208) ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (mail@dim-ag-ioann.ioa.sch) ή ακόμα, με μήνυμα στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.
 • Στην ιστοσελίδα του σχολείου μας (https://blogs.sch.gr/dimagioa) βρίσκονται αναρτημένες λεπτομερείς οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων. Επίσης, αναρτώνται όλες οι ανακοινώσεις του σχολείου. Παρακαλούμε να την επισκέπτεστε για ενημέρωσή σας.
 • Οι γονείς των μαθητών /τριων της φετινής Γ΄ Τάξης, πρέπει μέχρι τέλος του Σεπτέμβρη να προσκομίσουν στο σχολείο τα ΑΔΥΜ (Ατομικό Δελτίο Υγείας).
 • Από την Τρίτη, 15 Σεπτέμβρη, και μέχρι να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, το σχολείο θα λειτουργεί μέχρι τις 12:30. Το ολοήμερο τμήμα, ύστερα από εντολή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσει μέχρι να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί. Την ημέρα αυτή (Τρίτη) θα δοθούν και τα βιβλία.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (ΠΥΡΕΤΟ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΚΑΤΙΚΟ ΠΥΡΕΤΟ, ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ, ΒΗΧΑ κλπ) ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!! ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΊΟ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΑΠΥΡΕΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΓΙΠΥΡΕΤΙΚΟ.

 

Αγαπητοί γονείς, περιμένουμε τη στήριξη και συνεργασία σας στο πρωτόγνωρο αυτό εγχείρημα και παρακαλούμε να συζητήσετε με τα παιδιά σας τις οδηγίες που έχετε λάβει ώστε να τηρηθούν πιστά οι νέοι κανόνες λειτουργίας και το πρόγραμμα του σχολείου με στόχο να παραμείνουν όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας ασφαλή και υγιή.

Ευχόμαστε σε όλους μια καλή γεμάτη υγεία και δημιουργικότητα σχολική χρονιά.

Με εκτίμηση,

εκ μέρους του Συλλόγου Διδασκόντων

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Παπαγιαννόπουλος Δημήτριος

Δρ Επιστημών Αγωγής

Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά

Ο αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 14-9-2020 και ώρα 10:30 π.μ.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Οι γονείς θα παρευρίσκονται έξω από το χώρο του σχολείου ή στον αύλειο χώρο με χρήση μάσκας και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας για να παραλάβουν τα παιδιά μετά τον αγιασμό.

Οδηγίες ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων

Αναλυτικές οδηγίες εξέδωσε ο ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά.

Παρακαλούμε να τις μελετήσετε λεπτομερώς (οι επισημάνσεις είναι του σχολείου).Λήψη αρχείου