Γαστρονομικά εργαστήρια

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των μεγάλων τάξεων του Σχολείου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν γεύσεις της νότιας Γαλλίας συμμετέχοντας στα εργαστήρια  που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Λύκειο Aristide Briand από την Οράνζ (Orange) της Προβηγκίας (Provence), στο πλαίσιο του μήνα Γαλλοφωνίας.

Οι 11 μαθητές  του επαγγελματικού λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους Λιονέλ Φρανσέ  (Lionel Franchet) και τον διακεκριμένο σεφ Λοράν Γκαμπρά (Laurent Gambra) βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus και οργάνωσαν ένα γαστρονομικό ταξίδι για τους μαθητές μέσω όλων των αισθήσεων, μαθαίνοντάς τους ταυτόχρονα  την αξία της σωστής διατροφής. Οι μικροί γευσιγνώστες δοκίμασαν προϊόντα της Προβηγκίας σε συνδυασμό με προϊόντα της Ελλάδας, είδαν πώς στρώνεται ένα επίσημο γαλλικό τραπέζι, χρησιμοποίησαν την όσφρηση και την αφή παίζοντας παιχνίδια και έμαθαν στα γαλλικά λέξεις που σχετίζονται με το φαγητό.

IMG20240321113651  IMG20240321113215 IMG20240321115159 1 IMG20240321114759

IMG20240321115334 IMG20240321114321 IMG20240321121532

IMG20240321114622 IMG20240321115127 BURST001 COVER IMG20240321113131 2